Latvijā ar Covid-19 inficētos izsekos ar viedtālruņa lietotnes palīdzību

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasМужчина со смартфоном
Мужчина со смартфоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietotne "Apturi COVID" būs par brīvu pieejama katram Latvijas iedzīvotājam: tā ļaus sekot līdzi kontaktiem ar personām, kas ir inficējušās ar koronavīrusu.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Projekts "Apturi COVID" ar jauno pretkoronavīrusa lietotni viedtālruņiem varētu tikt palaista Latvijā jaunnedēļ, vēsta Grani.lv.

Projekta konsultante Aleksa Fridrihsone paskaidroja, ka lietotne "Apturi COVID" ļaus sekot līdzi kontaktiem ar inficētajiem ar viedtālruņa palīdzību un būs pieejama par brīvu visiem Latvijas iedzīvotājiem. Tādējādi infekcijas izplatību varēs kontrolēt efektīvāk.

Глава МИД Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Latvija atver robežu ES un dažu citu valstu iedzīvotājiem

Piecpadsmit minūšu laikā visi, kas kontaktējuši ar inficēto, tiks informēti par to. Taču cilvēka ar diagnosticētu Covid-19 atrašanās vieta netiks atklāta.

Lietotne nav paredzēta GPS datu ievākšanai. Viedtālruņi apmainīsies signālos ar Bluetooth starpniecību.

Analoģiskas viedtālruņu lietotnes jau darbojas citās valstīs. Igaunija un Somija grasās palaist līdzīgas programmas. Lietuvā šāda lietotne saucas "Karantinas".

Sputnik Lietuva vēstīja, ka Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis paziņoja, ka Eiropas Savienībai ir jāizveido vienota mobilā lietotne pilsoņu pārvietošanās vērošanai. Savukārt tiem, kas nevēlēsies to izmantot, būs jāievēro noteikti ierobežojumi.

Ziņu lente
0