Valdība apstiprinājusi jaunos mājdzīvnieku turēšanas noteikumus

© pixabay / Free-PhotosСобака породы мопс
Собака породы мопс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau ilgu laiku visā pasaulē rit darbs pie atbildīgas attieksmes pret mājdzīvniekiem. Tajā piedalās arī Latvija.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Visiem mājdzīvniekiem, kas tiek pirkti, pārdoti vai dāvināti, nepieciešams mikročips, turklāt dzīvniekiem jābūt iekļautiem reģistrā, paredz valdības atbalstītie grozījumi mājas dzīvnieku reģistrācijas kārtībā, vēsta Lsm.lv.

Ja mājdzīvnieks uz laiku atrodas pie viena saimnieka un plānota tā nodošana pastāvīgajam īpašniekam vai gadījumā, ja jaunais īpašnieks vēl nav stājies mantojuma tiesībās, jāiesniedz Lauksaimniecības datu centrā iesniegums par dzīvnieka turēšanas vietas maiņu.

Latvijas Veterinārārstu biedrības Mazo dzīvnieku veterinārārstu sekcijas vadītājas vietniece Lita Konopore uzskata, ka stingrie noteikumi liks cilvēkiem būt atbildīgākiem.

Собака на улице Юрмалы - Sputnik Latvija
Veterinārs pastāstīja, vai pandēmijas laikā mājdzīvnieki ir bīstami

Viņa atgādināja, ka visa Eiropa cīnās ar nelikumīgu dzīvnieku tirdzniecību.

"Arī Latvija ir to valstu starpā, kas cenšas ar savu normatīvo aktu bāzi stiprināt noteikumus, kas liedz negodīgā veidā darboties ar dzīvniekiem. Katram cilvēkam, kurš pērk kucēnu, ir jāsaprot – ja viņš pērk kucēnu bez pases un bez čipa, viņš faktiski iesaistās noziedzīgā nodarījumā arī ar savu rīcību," sacīja Konopore.

Iepriekš jau vēstīts, ka tagad visiem veterināriem ir jāziņo par neatbilstošu mājdzīvnieka uzturēšanu.

Latvijas veterināru biedrības vadītāja Māra Viduža uzskata, ka dzīvnieku aizsardzības likums liek mājdzīvnieka īpašniekam rūpēties par savu mīluli, tā veselības stāvokli un labsajūtu, turklāt viņa pienākums ir rūpēties par traumu riska mazināšanu.

Ja īpašnieks nespēj pildīt savus pienākumus, veterināram jāsniedz par to informācija PVD, kas rūpīgi pārbaudīs, vai dzīvnieka īpašnieka attieksme pret to ir pienācīga.

Ziņu lente
0