Bezdarbnieku armija Latvijā? Nopērciet visiem divus koferus vai ziepes un striķi

© pixabayМолодые люди на станции железнодорожного вокзала
Молодые люди на станции железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedriskā aktīviste ieteica Latvijas valdībai nieka 300 eiro pabalstu vietā nopirkt bezdarbniekiem divus labus koferus: sociālo tīklu lietotāji metās attīstīt šo domu.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Sabiedriskās organizācijas "Paliec mājas" pārstāve Inese Vaivare uzskata, ka ārkārtējās situācijas periodā atsevišķi uzņēmēji Latvijā burtiski ir nonākuši uz uzdzīvošanas robežas, vēsta Mixnews.lv.

Pabalsti 300 eiro apmērā, kurus valsts piešķir bezdarbniekiem, noteikti nevienu neglābs. Ar tiem nevar izdzīvot.

Tādēļ, kad Latvija izies no ārkārtējās situācijas, valstī jau būs bezdarbnieku un nabago armija. Varbūt tad graša vērto pabalstu vietā nopirkt katram divus labus koferus?

Vienalga visi cilvēki, kuri paliks bez ienākumu avota, visticamāk, dosies darba meklējumos uz ārzemēm. Tad lai viņi vismaz aizbrauc ar labiem varasiestāžu iegādātiem koferiem.

"…Varbūt nevajag pūlēties pie ekonomikas iespējināšanas plāniem, bet vienkārši katram bezdarbniekam nopirkt divus labus koferus," uzrakstīja sabiedriskā aktīviste savā Twitter.

​Komentāros zem viņas publikācijas Latvijas iedzīvotāji ķērās klāt savu piedāvājumu virzīšanai attiecībā uz "dāvanām", kuras valsts varētu pasniegt Latvijas iedzīvotājiem šajā situācijā.

Kreatīvais lietotājs ar segvārdu "sarkanakmens" piedāvāja nopirkt nevis koferus, bet gan pagarāku kasti, kā arī ziepes un striķi, jo par 300 eiro nepaēdīsi un par komunālajiem pakalpojumiem nesamaksāsi.

​Optimistisku skatījumu uz situāciju izteica Jānis Cīmiņš. Viņš uzskata, ka var noturēties uz ceptiem kartupeļiem.

​Atgādināsim, ka aprīļa beigās, saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras datiem, Latvijā bija 72 681 bezdarbnieks. Un eksperti prognozēja, ka bezdarbnieku skaits ārkārtējās situācijas beigās var pieaugt līdz 200 tūkstošiem.

Bez darba palikušie Latvijas iedzīvotāji var astoņu mēnešu garumā saņemt bezdarba pabalstu. Taču cilvēkiem, kuri šobrīd saņem pabalstu priekšpēdējo vai pēdējo mēnesi, ir izrādījušies daudz neizdevīgākā situācijā. Tas nozīmē, ka viņiem pabalstu izmaksāšana tūlīt būs beigusies, un viņi paliks bez iztikas līdzekļiem, izņemot pašvaldības sniegto palīdzību trūcīgajiem.

Ziņu lente
0