Ministri dīdžeja un karatista lomā: kādas ir Latvijas politiķu aizraušanās

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Reinis Inkēns / 6.februāra Saeimas sēdeАртис Пабрикс и Илзе Винькеле в Сейме
Артис Пабрикс и Илзе Винькеле в Сейме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms dažām dienām Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele satricināja sociālos tīklus! Nē, par slavenu viņu padarīja nevis izmisīga cīņa ar koronavīrusu, bet gan centieni izpildīt… dīdžeja lomu!

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Ministre nolēma parādīt, ka nekas cilvēcisks viņai nav svešs, un atsaucās uz pazīstama dīdžeja aicinājumu izmēģināt sevi tik negaidītā ampluā, raksta Bb.lv.

Protams, Viņķeles kundze, kā jau pienākas karantīnas apstākļos, pastrādāja par dīdžeju virtuāli, nevis reālā diskotēkā.

Гости вернисажа - политик Мартиньш Бондарс с супругой – художницей Иевой Бондаре. - Sputnik Latvija
Politika
Pret Mārtiņu Bondaru vēršas pat partijas biedri

Ministrei tik ļoti iepatikās šis "attālinātais darbiņš", ka vienubrīd, aizmirstot visu veidu diplomātiju, viņa parādīja virtuālajai publikai pazīstamo kombināciju ar vidējo pirkstu. Tieši šis žests arī izraisīja komentāru vilni Internetā. Vieni kaunināja Viņķeles kundzi, jo, redz, tā ir viņas "atbilde" vēlētājiem… Citi paslavēja ministri par drosmi un par to, ka viņa nepabaidījās stāties publikas priekšā kā parasts cilvēks.

"Jūs esat, latviski sakot, bomba!" uzrakstīja kāda Veselības ministrijas vadītājas negaidītā dīdžeja talanta pielūdzēja.

Stāsts ar Viņķeles kundzes profesionālajām pārmaiņām no ministres dīdžejos, laikam, izraisīja daudziem negaidītu jautājumu: "Kādas tad vispār ir mūsu valsts vīru un dāmu aizraušanās?" Viņiem taču ir kaut kādas intereses, kaut kādi hobiji? Diez vai viņu vienīgā aizraušanās un izklaide ir nepateicīgais politiskais darbs!

Starp citu, ja runājam par Viņķeles kundzi, tad viņa ir pazīstama ar savu kaislību pārvietoties… ar velosipēdu. Vēl būdama Saeimas deputāte, viņa brauca uz darbu parlamentā un atpakaļ tieši ar draugu-divriteni. Bijušais Saeimas deputāts un bijušais Viņķeles partijas biedrs Aleksejs Loskutovs arī lielākoties pārvietojās ar velosipēdu, kā arī regulāri veica ilgākus skrējienus.

Interesanti, ka pirms vēlēšanām "tērpu", jeb, precīzāk sakot, dīdžeja jaku, uz sevis pamērīja esošais neatkarīgais Saeimas deputāts Aldis Gobzems.

Karatisti, mūziķi un dzejnieks

Divi Viņķeles kolēģi valdībā – tieslietu ministrs Jānis Bordāns un aizsardzības ministrs Artis Pabriks – aizraujas ar Austrumu cīņām. Turklāt pēdējam ir par melnā josta karatē! Savukārt LR prezidentam Egilam Levitam patīk kopā ar sievu dejot valsi, brīvajā laikā valsts vadītājam patīk klausīties, kā viņš pats izteicās, "optimistisku mūziku.

Ja prezidents klausās mūziku, tad bijušais kultūras ministrs, esošais premjera padomdevējs Ints Dālderis šo mūziku izpilda – būdams profesionāls mūziķis, viņš spēlē klavieres. Iepriekš bijušais premjers un bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis spēlēja uz bungām rokgrupā! Uz klarnetes spēlē esošais "Attīstībai/Par!" parlamenta frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts, kuram arī ir muzikālā izglītība.

Saeimas deputāts Ojārs Ēriks Kalniņš lielāko daļu savas dzīves pavadīja ASV, un angļu valoda faktiski ir viņa otrā dzimtā valoda. No politikas brīvajā laikā viņš raksta dzejoļus angļu valodā, tai skaitā dziesmas, kuras angļu valodā izpilda Latvijas dziedātāji.

Šahs un mats

Vēl viena Saeimas deputāte, bijusī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola mūzikas vietā izvēlas intelektuālo sportu. Runājot tiešāk, šahu. Reiznieces-Ozolas kundze guvusi šajā sporta veidā tik lielus panākumus, ka pat kļuva par starptautisko lielmeistaru! Viņas kolēģis parlamentā Boris Cilevičs aizraujas ar ekstremālāku sporta veidu – ūdenstūrismu, kā arī ir viens no Latvijas lietpratēju kluba "Kas? Kur? Kad?" veterāniem. Vēl viens pieredzējis parlamentārietis Vitālijs Orlovs ir kaislīgs futbola līdzjutējs. Pie tam arī pats periodiski spēlē futbolu un pat bija Saeimas futbola komandas kapteinis. Šajā statusā viņš vairākas reizes piedalījies starpparlamentu sporta spēlēs Maskavā, kur veiksmīgi uzstājās arī parlamentāriešu galda tenisa turnīrā.

Bumbas un ripas meistari

Latvijas politikas veterāns Jānis Urbanovičs joprojām spēlē basketbolu, tai skaitā arī Saeimas komandā. Savukārt Saeimas komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars jaunībā nodarbojās ar basketbolu profesionāli, pat paguva uzspēlēt dažus mačus Latvijas izlases sastāvā. Profesionālais sportists bija arī Saeimas deputāts Ivans Klementjevs – viņš guva augstus rezultātus peldēšanā ar kanoe, bijis gan pasaules čempions, gan vicečempions…

Vēl vesela virkne Saeimas deputātu aizraujas ar hokeju – Artūrs Rubiks, Ainārs Latkovskis, bijušais Saeimas deputāts Imants Parādnieks…

Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
Pienācis laiks aiziet: sociālie tīkli aicina demisionēt Saeimas Budžeta komisijas vadītāju

Pirms ievēlēšanas Jūrmalas domē ļoti nopietni ar alpīnismu nodarbojās pazīstamā tiesību aizstāve Elizabete Krivcova.

Runā, ka līdz nesenajam laikam vesela virkne nu jau bijušo politiķu ar apskaužamu regularitāti vakaros pulcējās Jūrmalā, lai uzspēlētu kārtis – slaveno "Zolīti". Tā, kaislīgs kāršu spēlētājs bija bijušais Saeimas deputāts Augusts Brigmanis un Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.

Ar veselībai veselīgāku nodarbošanos pazīstam Latvijas politikas veterāns Sergejs Dolgopolovs – viņš dievina zvejošanu. Pazīstams publicists un Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs no parlamentārisma brīvajā laikā raksta vēstures grāmatas, cenšoties atvērt mums nezināmās Latvijas vēstures lappuses, sevišķi starpkaru periodā.

Epidemiologs-novadpētnieks

Bet vai jūs zinājāt, ka mūsdienās valstī populārais mediķis – epidemiologs Jurijs Perevoščikovs – ir pazīstams novadpētnieks? Turklāt viņš jau ir uzrakstījis, tai skaitā kā līdzautors, trīs grāmatas par Latvijas kinoteātru vēsturi. Pēc pandēmijas beigām dakteris Perevoščikovs plāno izdot ceturto grāmatu – šoreiz tā būs veltīta Vecrīgas kinoteātriem. Jā, LR galvenais epidemiologs ir kaislīgs kinomāns! Likteņa ironijas pēc, kinoteātri pirmie cieta ārkārtējās situācijas ieviešanas dēļ. Un spriežot pēc visa, tie būs arī pēdējie uz atvēršanu…

Ziņu lente
0