Levits: Latvijas ekonomikas atveseļošana atkarīga no visiem tās iedzīvotājiem

© REUTERS/Henry NichollsПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atverot robežas ātrāk par citām valstīm, Latvija gūst konkurences priekšrocību, taču tagad viss ir atkarīgs no Latvijas iedzīvotāju apzinības.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Latvijas prezidents Egils Levits trešdien, 14. maijā, preses brīfinga laikā paziņoja, ka ierobežojošo pasākumu mīkstināšana, kas tika ieviesti Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā, ir uzticības kredīts Latvijas iedzīvotājiem, raksta Rus.lsm.lv.

Аналитик Центра общественно-политических исследований Русская Балтика Александр Носович - Sputnik Latvija
Nosovičs paskaidroja, kāpēc Baltija steidzina Poliju un Somiju pavērt robežas

Lai nenāktos no jauna ieviest ierobežojumus, nedrīkst pieļaut jaunu saslimšanas uzliesmojumu. Un šim nolūkam Latvijas iedzīvotājiem ir jāatceras par maksimālu piesardzību un jāievēro atlikušie ierobežojošie pasākumi.

Pagaidām, mīkstinot ierobežojošos pasākumu un atverot robežas, Latvijas un citas Baltijas valstis saņem samērā izdevīgu starta pozīciju.

Levits paziņoja, ka agri vai vēlu visas valstis palaidīs ekonomikas atveseļošanās mehānismus, taču, kurš ātrāk sāks ar to nodarboties, tas arī ieņems izdevīgāko pozīciju un iegūs konkurences priekšrocību.

"Tas ir tiešā veidā ir atkarīgs no mūsu izturēšanās," brīdināja Levits.

Atgādināsim, ka iepriekš Baltijas valstu ĀM vadītāji saskaņoja memoranda redakciju par brīvu pārvietošanos starp Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Lietuvas ĀM vadītājs Lins Linkēvičs un Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu sarīkoja virtuālu tikšanos un apstiprināja memorandu par pārvietošanās brīvību starp Baltijas valstīm.

Piektdien, 15. maijā, Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ĀM vadītāji vēlas parakstīt memorandu klātienē Rīgā.

Ziņu lente
0