Divas trešdaļas Covid-19 inficēto Latvijā jau izveseļojušies

© Sputnik / Пресс-служба мэрии Москвы / Pāriet pie mediju bankasТесты на коронавирус
Тесты на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā joprojām saglabājas testēšana agrākajā apjomā – aptuveni divi tūkstoši testu diennaktī, tomēr Covid-19 inficēto skaits ir salīdzinoši neliels. 627 no 950 inficētajiem jau izveseļojušies.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Pēdējā diennaktī Latvijā veikti 1900 Covid-19 testi, un apstiprinoši bija tikai četri, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā koronavīrusa epidēmijas laikā Latvijā analīzes par Covid-19 esamību nodevuši 79 047 cilvēki, fiksēti 950 inficētie, 627 cilveki izveseļojušies, 18 - miruši.

Pēdējās diennakts laikā stacionārā nogādāti divi Covid-19 pacienti. Slimnīcās patlaban ārstējas 30 pacienti ar koronavīrusa infekciju, 28 no viņiem ir vidēji smagā, divi – smagā stāvoklī. Epidēmijas laikā no stacionāriem izrakstīti 111 cilvēki.

Inficēto skaita pieaugums nav vērojams, tāpēc Latvijas valdība nolēmusi mīkstināt ārkārtējās situācijas režīmā ieviestos ierobežojumus.

No 12. maija atļauti pasākumi, kuros piedalās līdz 25 cilvēki, taču telpās tie var ilgt ne vairāk kā trīs stundas. Atļauti organizēti publiski un privāti pasākumi, piketi, mītiņi, sapulces, gājieni un reliģiski pasākumi, ja tajos būs iespējams nodrošināt 2 m distanci un citus epidemiologu noteiktos ierobežojumus.

Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Prakse sevi nav attaisnojusi: nejaušo Covid-19 testēšanu nolemts atcelt

Tirdzniecības centri pilnvērtīgi strādās arī brīvdienās un svētku dienās. Pie tam tiek saglabāti drošības pasākumi, tostarp arī brīdinājumi par distances ievērošanu un ierobežojošajām zīmēm. Ik pēc 15 minūtēm skanēs informācija vairākās valodās ar lūgumu lieki nekavēties veikalā un sekot norādēm.

Darbu atsāks fitnesa centri, sporta zāles un baseini. Grupu sporta nodarbībās var piedalīties 25 cilvēku, ieskaitot treneri, taču pie tam ir jāievēro 2 m distance. Treniņi slēgtās telpās var ilgt līdz trīs stundas, treniņiem zem klajas debess limits nav noteikts. Treniņos nevar piedalīties bērni vecumā līdz septiņiem gadiem.

Durvis no jauna vērs muzeji, bibliotēkas, Nacionālais arhīvs un privātās kultūras iestādes.

Sabiedriskajā transportā jānēsā sejas aizsargmaskas.

Turklāt tagad iedzīvotāji var apmeklēt Lietuvu un Igauniju, neievērojot divu nedēļu karantīnu.

11. martā Pasaules Veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. Jaunākie dati liecina, ka pasaulē fiksēti vairāk nekā 4 miljoni infekcijas gadījumu, vairāk nekā 278 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0