Nav brigāžu – nav atpūtas nama: LDz atlaiž darbiniekus un pārdod nekustamo īpašumu

© pixabay / Alexei_otherЖелезнодорожный переезд
Железнодорожный переезд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas dzelzceļš" turpina atlaist darbiniekus – informatīvās vēstules saņēmuši Rēzeknes nodaļas darbinieki.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. "Latvijas dzelzceļš" turpina optimizāciju – Rēzeknē brīdinājumus par atlaišanu saņēmuši vietējās LDz nodaļas darbinieki, Jelgavā kompānija pārdos izsolē ceha brigāžu atpūtas namu.

Nodarbinātības valsts dienesta Rēzeknes filiāles vadītāja Ināra Šindareva pastāstīja, ka no LDz vadības saņemtie dati liecina: līdz maija beigām tiks atlaisti 907 cilvēki, viņu vidū Latgalē – 252 darbinieki (Ludzā  — 3, Preiļos —16, Rēzeknē — 9, Daugavpilī — 152). LDz Rēzeknes filiālē kopumā tiks atlaisti 50 darbinieki, daļa jau saņēmusi attiecīgos paziņojumus, stāsta "Rezeknenskije vesti".

Подъездные пути Рижского железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija
Kravas aizgāja, bet mēs sēdējām: Latvijā alternatīvu vietā meklē vainīgos

Tuvākajā laikā plānots atlaist vēl 20 darbiniekus no meitasuzņēmumiem Daugavpilī: runa ir par ekonomistiem, lietvežiem, darba aizsardzības speciālistiem un sliežu ceļu apkopes darbiniekiem.

Atlaišana turpināsies arī vasarā. Kompānija plāno jūnijā atlaist 181 cilvēku, jūlijā – 61 dzelzceļa darbinieku. Daugavpilī divu mēnešu laikā uz darba biržu nosūtīs 61 cilvēku. Tuvākajā laikā Rīgā atlaidīs 76 LDz darbiniekus, Rēzeknē – 36, Ventspilī – 54, Jelgavā – 15.

Sputnik Latvija jau rakstīja, ka dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms Latvijā 2019. gadā krities līdz minimālajam 17 gadu laikā. Kompānija "Latvijas Dzelzceļš" informēja, ka līdz šī gada beigām tiks atlaisti 1500 darbinieki – ceturtā daļa uzņēmuma personāla.

Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits atzīmēja, ka valsts negrasās glābt nacionālo dzelzceļu. Viņš teica, ka LDz finansēšana no valsts budžeta ir ārkārtējs solis. Pirmām kārtā ir jāķeras klāt izmaksu samazināšanai visos virzienos, jāveic racionalizācijas process un jāstrādā pie jaunu kravu piesaistīšanas.

LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs atzīmēja, ka darbinieku skaita samazināšana vienmēr ir sāpīgs lēmums uzņēmuma dzīvē, taču solis nepieciešams finansiālās stabilitātes labad.

Nekustamā īpašuma izsole

"Latvijas dzelzceļš" plāno pārdot izsolē nekustamo īpašumu Prohorova ielā 11, Jelgavā, liecina ziņojums "Latvijas Vēstnesī". Sākumcena - 162 063 eiro.

Šeit atrodas četrstāvu ķieģeļu ēka ar pagraba telpām, kas tika izmantota kā Jelgavas ceha brigāžu atpūtkas vieta. Iecirknī izbūvēta siltumtrase, ir ūdensvads un kanalizācija.

Izsole notiks 10. jūnijā.

Pretendenta pienākums ir iemaksāt pirkuma nodrošinājumu 25% apmērā no sākumcenas līdz 29.maijam.

Сергей Рекеда   - Sputnik Latvija
Eksperts novērtēja "Latvijas dzelzceļa" izredzes izvairīties no bankrota

Ja izsolei kvalificēsies tikai viens dalībnieks, īpašums viņam tiks pārdots par sākumcenu, izsoles nebūs.

2020. gada 1. janvārī kompānijā "Latvijas dzelzceļš" strādāja 6265 cilvēki, koncernā "Latvijas dzelzceļš" - 9950 cilvēki.

"Latvijas dzelzceļš" pārvalda sabiedriskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru – tas ir koncerna "Latvijas dzelzceļš" vadošais uzņēmums.

Koncernu veido seši meitasuzņēmumi: uzņēmums "LatRailNet" nosaka infrastruktūras ekspluatācijas maksu un sadala dzelzceļa jaudas; "LDZ Cargo" nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos kravu pārvadājumus, "LDZ infrastruktūra" nodarbojas ar infrastruktūras būvdarbiem un apkopi; "LDZ ritošā sastāva serviss" nodarbojas ar ritošā sastāva remontu un uzturēšanu, "LDZ apsardze" atbild par drošību, bet "LDZ loģistika" – par loģistiku.

Ziņu lente
0