Ziedojiet asinis! Latvijā beidzas krājumi

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasВо время процедуры сдачи крови
Во время процедуры сдачи крови - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts asinsdonoru centrs ceļ trauksmi: donoru asiņu krājumi kļūst tukšāki, bet tās joprojām ir ļoti nepieciešamas.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. Jau ne pirmo dienu Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina Latvijas iedzīvotājus aktīvāk nodot asinis.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Maini kādam pasauli 15 minūtēs! ❤

Публикация от VADC (@valsts.asinsdonoru.centrs)

Problēma tajā, ka, līdz ar ārkārtējās situācijas ieviešanu valstī Covid-19 pandēmijas dēļ, stacionārajos asins nodošanas punktos samazinājies donoru skaits, turklāt tiek bremzēts mobilo asins nodošanas punktu darbs. Tieši tiem izdevās piesaistīt ievērojamu daļu brīvprātīgo, kas bija gatavi ziedot asinis.

VADC vadītāja Egita Pole pastāstīja, ka pagaidām donoru centrs vēl spēj apmierināt slimnīcu pieprasījumu, taču rezerves izsīkst. Tādēļ visus nevienaldzīgos atkārtoti aicina nākt un ziedot asinis.

Pole uzsvēra, ka donoriem nav jāsniedz izziņa par to, ka viņi nav inficēti ar koronavīrusu. Vienkārši ir jāpastāsta par pašsajūtu, jāizmēra temperatūra.

Taču asiņu nodošanas punktā var nākt tikai esot pārliecinātiem par savu veselību, bez jebkādām elpceļu infekcijas pazīmēm. Asinis nedrīkst nodot tiem, kas pēdējo 14 dienu laikā ir izbraukuši no Latvija vai kontaktējuši ar nesen ieceļojušajiem valstī cilvēkiem.

Asiņu nodošanas punkti atrodas VADC nodaļās visā Latvijā. Atjaunotas arī izbraukuma akcijas.

Asiņu paņemšanas procedūra notiek paaugstinātu drošības pasākumu apstākļos. Arī donorus lūdz ievērot noteikumus, kuru mērķis ir novērst Covid-19 izplatību.

Ziņu lente
0