Ārkārtējās situācijas režīms Latvijā ir pagarināts līdz 9. jūnijam

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус
В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa izplatības apkarošanai 13. martā Latvijas Republikā izsludinātais ārkārtējās situācijas režīms tiek pagarināts līdz 9. jūnijam ar atsevišķiem mīkstinājumiem.

RĪGA, 8. maijs – Sputnik. Ar koronavīrusa izplatības draudiem saistītais ārkārtējās situācijas režīms Latvijā tiek pagarināts līdz 9. jūnijam, taču ir paredzēta virkne mīkstinājumu.

"Ārkārtējās situācijas režīms tiek pagarināts līdz 9. jūnijam. Pēc 12. maija būs atļauts pulcēties ne vairāk par 25 cilvēkiem vienlaikus, viņiem visiem būs jāievēro divu metru distance. Sabiedriskajā transportā ieviesīs obligātu sejas masku nēsāšanu," paziņoja Ministru kabinetā.

Ārkārtējās situācijas režīms Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā ir spēkā kopš 13. marta. Republikā ir aizliegti sabiedriskie un publiskie pasākumi, skolās un augstskolās izbeigtas mācības klātienē, apturēta visa starptautiskā pasažieru transporta satiksme. Ieviesti sociālās distancēšanās pasākumi.

Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Rīdzinieki atslābinājušies: pieaug ārkārtējās situācijas režīma pārkāpumu skaits

Iepriekš Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri vienojās par Baltijas iekšējo robežu atvēršanu no 15. maija. Cilvēkiem, kas ieceļos Baltijas valstīs no citām valstīm, saglabājas divu nedēļu karantīnas prasība. Latvijas Satiksmes ministrija paziņoja, ka strādā pie starptautisko gaisa un jūras pasažieru pārvadājumu atjaunošanas no 13. maija.

Saskaņā ar Veselības ministrijas 7. maija datiem, Latvijā ir atklāti 909 Covid-19 inficēšanās gadījumi, 18 cilvēki ir miruši. Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu, kas kopš šī gada sākuma izplatījusies no Ķīnas, par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti 3,8 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 268 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0