Jelgavā ar Covid-19 inficējies cilvēks staigāja pa ielām

© Sputnik / Sergey MelkonovПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā nedēļā Jelgavā ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta pret iedzīvotāju ar Covid-19 diagnozi, kurš neievēroja karantīnu.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Pret Jelgavas iedzīvotāju, kuram tika apstiprināta inficēšanās ar Covid-19 un kurš neievēroja karantīnu, iesākta administratīvā pārkāpuma lieta, vēsta LSM, atsaucoties uz pilsētas pašvaldības policiju.

Ārkārtējās situācijas režīma laikā Jelgavas Pašvaldības policija strādā pastiprinātā režīmā. Katru dienu policisti uzrauga kārtību sabiedriskās vietās, kur iespējama cilvēku pulcēšanās, kā arī veic pārbaudes to cilvēku dzīvesvietās, kas ir inficēti ar Covid-19 un kuriem ir jāievēro karantīna, teikts policijas paziņojumā.

Работа российских военных врачей в полевом госпитале Бергамо - Sputnik Latvija
Kas visus inficējis ar koronavīrusu? Covid-19 "nulles pacients"

Taču noteikumus ievēro ne visi. Pacientu ar apstiprinātu diagnozi pārbaudes laikā noskaidrojās, ka viens no inficētajiem neatrodas mājās. Par epidemioloģisko prasību neievērošanu iesākta administratīvā pārkāpuma lieta, savukārt lietas materiāli nosūtīti Veselības inspekcijai.

Iepriekš ziņots par citu karantīnas pārkāpēju – viņu pieķēra pie izejas no mājas veselas divas reizes – 10. un 13. aprīlī. Par karantīnas pārkāpumu viņam tika izrakstīti naudas sodi 4000 eiro apmērā. Kurā pilsētā noticis šis pārkāpums, ziņots netiek.

Saskaņā ar 9. aprīlī pieņemtajiem valdības lēmumiem, stingru kontaktpersonu karantīnas un personu ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi pašizolācijas kontroli īsteno Veselības inspekcija sadarbībā ar Valsts policiju un pašvaldību policiju.

Ziņu lente
0