Bija jau jānokrīt: pazudušā drona meklēšanas darbi ir pārtraukti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar septiņos vakarā debesīs virs Latvijas pazudušajam dronam jau bija jānokrīt zemē, tādēļ virs valsts atkal var lidot.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Kompānijas "UAVFactory" "pazudušajam" dronam beigusies degviela, tādēļ ierobežojumi Latvijas gaisa telpas izmantošanai ir atcelti, tiek ziņots Civilās aviācijas aģentūras mājaslapā.

Otrdien, 5. maijā, no plkst. 7:00 līdz 18:00 tika saņemti 18 iedzīvotāju ziņojumi, kuri, iespējams, redzējuši dronu debesīs, taču šī informācija neapstiprinājās. Līdz plkst. 18:00 meklēšana no gaisa notika Limbažu apkaimē, kur, saskaņā ar vienu no scenārijiem, tas varēja nosēsties.

Военнослужащий во время учений по борьбе с воздушными целями - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijas bezpilota lidaparāti – visbezpilotiskākie Baltijā

Astoņas meklēšanas vienības līdz 19:10 atradās Rīgā un galvaspilsētas apkaimē pilnā gatavībā pārņemt drona vadību no zemes.

Pēc 19:10 otrdien, kad pazudušajam bezpilota lidaparātam bija jābeidzas degvielai, tā aktīvie meklēšanas darbi tika apturēti, savukārt debesis virs Latvijas atkal ir atvērtas lidojumiem. "UAVFactory" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Popiks iepriekš pastāstīja, ka pazudušais drons ir aprīkots ar drošības sistēmu – kad beidzas degviela, tas veic automātisku nosēšanos.

"Ievērojot, ka pazudušajam dronam degvielas pietika lidojumam līdz šodienas plkst. 19.10, šobrīd aktīvie drona meklēšanas darbi ir pārtraukti," vēsta Aģentūra.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits iniciējis amatpersonu un valsts iestāžu rīcības pārbaudi "bezpilota gaisa kuģa pazušanas un meklēšanas sakarā", paziņoja viņš savā Twitter lapā.

Vai 3. maijā pazudušajam bēgošajam dronam izdevies uzstādīt pasaules rekordu lidojuma attāluma ziņā, pagaidām nav zināms.

Visādam gadījumam atgādinām, kā tas izskatās. Drona svars ir 26 kg, tā lidojuma ātrums ir aptuveni 70 kilometri stundā.

Ziņu lente
0