Dragile pastāstīja, kā 9. maijā Rīgā notiks "Nemirstīgais pulks"

© Sputnik / Sergey MelkonovМаргарита Драгиле
Маргарита Драгиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nemirstīgā pulka" līdzorganizatore Latvijā Margarita Dragile pastāstīja, kā piemiņas akcija notiks ārkārtējās situācijas apstākļos.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Akcijas "Nemirstīgais pulks" dalībnieki nedēļas laikā iesūtīja vairāk nekā 600 tūkstošus anketu. Šogad akcija notiks tiešsaistes formātā koronavīrusa pandēmijas fonā. "Nemirstīgā pulka" līdzorganizatore Latvijā Margarita Dragile pastāstīja Sputnik Latvija, ka akcijas ietvaros Rīgā tiek gatavoti vairāki tiešsaistes pasākumi.

Акция Бессмертный полк в Риге, 9 мая 2019 - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Latvijā aicina tautiešus uz "Nemirstīgo pulku"

"Pandēmijas apstākļos, kad visa pasaule atrodas karantīnā, mēs atbalstījām pasaules iniciatīvu – virtuālo "Nemirstīgo pulku". Mēs aicinām visus mūsu iepriekšējo gadu dalībniekus un tos, kas vēlas pievienoties šogad, publicēt savos profilos sava varoņa fotogrāfijas, savu fotogrāfiju ar varoņa portretu vai no iepriekšējiem "Nemirstīgā pulka" gājieniem. Tādējādi sociālie tīkli būs piepildīti ar mūsu radinieku, mūsu veterānu, mūsu varoņu attēliem – uzvarētājiem pār hitlerisko Vāciju," sacīja Dragile.

Viņa atzīmēja, ka "Nemirstīgais pulks" – tās ir ģimenes atmiņas stāsti, personīgi stāsti. "Varbūt cilvēki arī neatvērs Facebook un Instagram, bet gan izvilks mājās varoņu fotogrāfijas un kārtējo reizi pastāstīs viņu stāstus ģimenes jaunākajām paaudzēm," spriež aktīviste.

Turklāt 9. maijā tiks īstenota vietēja, Rīgas iniciatīva - "Nemirstīgā pulka" dalībnieku tiešsaistes parāde.

"Portālā polk.lv mēs kopš 2015. gada uzturam piemiņas grāmatu, kurā ir savākts jau vairāk nekā tūkstotis stāstu. Tās ir tās varoņu fotogrāfijas, kuras nesa "Nemirstīgā pulka" dalībnieki Rīgā. Tā kā šogad uz ielas iziet nedrīkst, mēs ar uzvarētāju mazbērniem un mazmazbērniem izdomājām izveidot slaidrādi un parādīt visas varoņu fotogrāfijas, kuras ir Latvijas piemiņas grāmatā. Šo tiešsaistes parādi mēs translēsim 9. maijā mūsu Facebook lapā," pastāstīja Dragile.

Pēc viņas sacītā, kad organizatore aicināja cilvēkus palīdzēt šīs slaidrādes sagatavošanā, atsaucās vairāk nekā simts cilvēku, un visiem gribētājiem pat nepietika alfabēta burtu.

Акция Бессмертный полк в Риге, 9 мая 2019 - Sputnik Latvija
"Uzvarēsim šo vīrusu, kā fašisma mēri": "Nemirstīgais pulks" notiks 170 pasaules valstīs

"Šogad mēs gatavojam arī jubilejas piemiņas grāmatas drukāto izdevumu. Diemžēl 9. maijā mēs nevarēsim to prezentēt, tādēļ mēs plānojam parādīt to un uzdāvināt veterānu organizācijām, "Nemirstīgā pulka" dalībniekiem septembra sākumā," piebilda Dragile.

Akcija "Nemirstīgais pulks" personīgās atmiņas saglabāšanai par Lielā Tēvijas kara paaudzi tiek rīkota Uzvaras dienā Krievijā un daudzās citās valstīs. Iepriekšējos gados, 9. maijā katrs gribētājs varēja iziet ielās ar radinieka, kurš piedalījās Lielajā Tēvijas karā, fotogrāfiju vai uzvārdu.

Ziņu lente
0