Salaspils uzņēmuma vadītājs līdz ar darbiniekiem inficējies ar Covid-19

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasМедицинский работник в реанимационном отделении больницы
Медицинский работник в реанимационном отделении больницы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņpadsmit mēbeļu ražotnes darbinieki Salaspils novadā vēl joprojām nesaprot, kā varējuši inficēties ar Covid-19.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Mēbeļu uzņēmuma "Dižozols plus" vadītājs līdz ar 18 darbiniekiem saņēmis pozitīvu Covid-19 testa rezultātu, vēsta TVNet.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja iepriekš pastāstīja, ka 27.aprīlī uzņēmumā veikta intensīva epidemioloģiskā izmeklēšana, testi uzrādījuši pozitīvu rezultātu 18 cilvēkiem, kuru vidū divi ir tuvinieki. Hospitalizācija nevienam no inficētajiem nebija nepieciešama.

Uzņēmuma "Dižozols plus" vadītājs Ģirts Plakans pastāstīja, ka pirmais inficēšanās gadījums kolektīvā fiksēts jau pirms dažām nedēļām, tomēr tobrīd konkrētais cilvēks tobrīd atradies atvaļinājumā, turklāt Latvijā, nevis ārzemēs.

Больничная палата - Sputnik Latvija
Latvijā miris vēl viens pacients ar Covid-19 un atklāti 12 jauni inficēšanās gadījumi

Otrs darbinieks informējis vadību par pozitīvu koronavīrusa testa rezultātu svētdien. Jau pirmdien, 27.aprīlī uzņēmums izsaucis "Gulbja laboratorijas" darbiniekus, kuri pārbaudījuši 60 ražošanas ceha darbiniekus – tos, kuri varēja kontaktēties ar abiem inficētajiem.

Visi, kam bija pozitīva koronavīrusa analīze, atrodas pašizolācijā mājās, ieskaitot fabrikas vadītāju – arī viņam konstatēta infekcija. Ģirtam Plakanam joprojām nav skaidrs, kā darbinieki varējuši inficēties.

Viņš stāstīja, ka aptunājies ar abiem darbiniekiem – viņi apgalvoja, ka nekur nav bijuši ciemos, ne vienu nav aicinājuši pie sevis – tikai automašīnā braukuši uz DUS un reizi nedēļā – uz veikalu pēc pārtikas.

Arī firmas vadītājs ievērojis visus drošības pasākumus, atgādinājis par tiem darbiniekiem, taču tas nav līdzējis – saslimuši gan fabrikas darbinieki, gan arī viņš pats.

Veselības ministre Ilze Viņķele preses konferencē izteica pieņēmumu, ka uzņēmuma darbinieki, iespējams, inficējušies ēdnīcā.

Uzņemums cieši sadarbojas ar epidemiologiem. SPKC uzskata, ka ražošanu iespējams turpināt.

Latvijā Covid-19 patlaban apstiprināts 871 cilvēkam, 348 cilvēki izveseļojušies, 16 - miruši.

Ziņu lente
0