Zaharova: Latvija savā pret Krieviju vērstā netīrajā jezgā aizgājusi pārāk tālu

© Sputnik / Владимир ТрефиловМария Захарова
Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija parlamentārieši ne vien pielīdzinājuši padomju militāro formastērpu nacistu ietērpam, bet arī īstenoja savas ļaundomīgās iniciatīvas Lielās Uzvaras 75. gadadienas svinēšanas laikā, uzsvēra KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Latvijas Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumu, kuri aizliedz publiskos pasākumos valkāt padomju militāro formastērpu, atgādināja KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova brīfinga laikā.

"Tagad šajā valstī padomju militārais formastērps tiek pielīdzināts – nav iespējams pat izteikt to – fašistu ietērpam," sacīja Zaharova.

Maskavu neizbrīna oficiālās Rīga spītīgā tieksme pārrakstīt vēsturiskās reālijas, atzīmēja diplomāte.

"Mēs, protams, apzinājāmies, ka visa šī te jezga turpināsies, netīra un absolūti nepieņemama cilvēkiem, kuri balstās uz vēsturisko patiesību. Taču bija grūti iztēloties, ka Latvija tajā aizies tik tālu," uzsvēra KF ĀM pārstāve.

Viņa nosauca par "sagaidāmu" Latvijas parlamentāriešu karsto vēlmi savienot savas "ļaundomīgās iniciatīvas" ar Lielās Uzvaras pār brūno mēri 75. gadadienas svinēšanu. "Kas tur ir ar citu antihitleriskās koalīcijas valstu formastērpu valkāšanu – vēl drīkst vai arī vairs nedrīkst?" painteresējās Zaharova.

Церемония передачи копии Знамени Победы Новосибирской области - Sputnik Latvija
Ārkārtas situācijā Latvija cīnās ar Sarkano armiju: KF vēstniecība par jauno likumu

Ar Sarkanās armijas formastērpa aizliegšanu 9. maija gaidās Latvija kārtējo reizi demonstrē, kā pusē ir tās simpātijas Lielā Tēvijas kara grūtajos un dramatiskajos notikumos, sacīja iepriekš Sputnik Latvija vēsturnieks un publicists Armens Gasparjans. Viņš uzsvēra, ka Uzvaras dienā Latvijas nacionālistus ļoti kaitina cilvēki ar padomju karalaika atribūtiem, tādēļ tagad Sarkanās armijas formastērps nostādīts ārpus likuma.

Krievijas vēstniecībā Rīgā atzīmēja, ka pat pandēmijas apstākļos Latvijas varasiestādes nespēj atteikties no savu ideoloģisko postulātu virzīšanas un ar spalvas rakstu nostāda ārpus likuma pat formastērpu, kuru valkāja Eiropas atbrīvotāji no fašisma. KF ĀM iepriekš norādīja, ka cer uz attiecīgu principiālu vērtējumu no Latvijas partneriem Eiropas Savienībā un starptautiskām profila struktūrām, "kuras ir tik jūtīgas jautājumos par cilvēktiesībām un vēstures tematiem, galvenokārt, kad lieta neskar rietumvalstis".

Захарова: Латвия зашла слишком далеко в грязной антироссийской возне
Ziņu lente
0