Iztērēti vairāk nekā 800 milj. eiro: tūristi devuši nopietnu artavu Latvijas ekonomikā

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasМагазин сувениров в Старой Риге
Магазин сувениров в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā gadā tūristi iztērējuši Latvijā 806 miljonus eiro: tikai ciemiņi no Krievijas viena apmeklējuma laikā vidēji atdevuši vairāk nekā 300 eiro.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati liecina: 2019. gadā tūristi vairāk nekā 8,3 miljonus reižu šķērsojuši Latvijas robežu – 7,3 reizes vairāk nekā 2018. gadā, vēsta Mixnews.lv.

Kopā ārvalstu tūristi iztērējuši Latvijā 806,3 miljonus eiro – viņu izdevumi pieauguši par 7,2%.

Финансовый аналитик Дмитрий Голубовский - Sputnik Latvija
Analītiķis: tūrisma nozare Latvijā var neatgūties no krīzes

Ukrainas, Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi devuši priekšroku īsiem vienas dienas apmeklējumiem – 2019. gadā vienas dienas ceļojumos ieradušies 175,7 tūkst. Ukrainas iedzīvotāju, 626,3 tūkst. tūristu no Krievijas un 246,3 tūkst. viesu no Baltkrievijas.

Izdevumu apjoms vienas dienas braucienos pieaudzis par 3,7% - tūristi vidēji tērējuši 41,8 eiro dienā, kopējais izdevumu apjoms sasniedzis 268,1 milj. eiro.

Krievijas pilsoņi Latvijā vidēji iztērējuši 310 eiro, viesi no Lietuvas - 136,3 eiro, no Igaunijas – 123,9 eiro.

Tūristu skaits, kuri Latvijā ieradušies uz vairākām dienām, 2019. gadā bija mazāk nekā gadu iepriekš – 1,9 milj.cilvēku. Toties viņi iztērējuši par 4,2% lielāku summu – 538,2 milj.eiro. Pie tam ar mērķi atpūsties vairākas dienas valsti apmeklējuši 831,5 tūkst. tūristu.

Ārvalstnieki pērn pavadījuši Latvijā par 5,1 nakti vairāk nekā 2018. gadā. Vidēji tūristi pavadījuši valstī 4,3 naktis.

Флаги стран НАТО у здания Национальной оперы в Риге - Sputnik Latvija
"Staigājošie miroņi": Latvijas tūrisma bizness noasiņo

Iepriekš kompānijas "Tez Tour Latvija" vadītājs Konstantīns Paļgovs pastāstīja, ka pēc koronavīrusa epidēmijas beigām, kad Latvija atkal varēs uzņemt tūristus, valstij nevajag lepoties ar to, ka Covid-19 epidēmija valstī noritējusi pietiekami viegli – saslimušo un mirušo skaits ir daudz mazāks nekā citās valstīs.

Paļgovs atzīmēja, ka Latvijai ir citas neapstrīdamas priekšrocības. Piemēram, to vidū ir augsts viesmīlības pakalpojumu līmenis, ko uzslavē lielākā daļa viesu.

"Tez Tour Latvia" vadītājs uzskata, ka viesnīcas valstī vēl nav tūrisma plūsmas sabojātas. Pēc Paļgova domām, tieši tam vajadzētu piesaistīt tūristus, nevis uzvarai pār koronavīrusu.

Ziņu lente
0