Ugunsgrēku periods: Latvijā rūpīgāk sekos līdzi ugunsdrošības noteikumu pārkāpumiem

© Sputnik / Сергей Строителев / Pāriet pie mediju bankasПожар в лесу
Пожар в лесу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu mežā var tikt piemērota gan administratīvā, gan kriminālā atbildība.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. No piektdienas, 24. aprīļa, Latvijas mežos tiks izsludināts ugunsgrēka bīstamības periods, raksta BВ.lv ar atsauci uz Valsts meža dienestu (VMD).

VMD paziņojumā teikts, ka šī perioda laikā mežos ir stingri aizliegts dedzināt ugunskurus vietās, kur tas nav paredzēts, kā arī izmest nenodzēstus sērkociņus un izsmēķus.

Neskaitot to, tiek aizliegta arī transportlīdzekļu pārvietošanās ārpus ceļa, izņemot ugunsdzēsēju un citu ārkārtas dienestu transportu, kā arī speciālo tehniku, kas ir nepieciešama mežkopības darbiem.

Дым пожара в Чернобыльской зоне дошел до Киева: под угрозой Россия и Беларусь - Sputnik Latvija
Video
Ugunsgrēka dūmi no Černobiļas nonākuši līdz Kijevai. Apdraudēta Krievija un Baltkrievija

VMD atzīmēja, ka visi pārkāpumi tiks rūpīgi izmeklēti, sodu kārtā ir paredzēta gan administratīvā atbildība, gan kriminālatbildība.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests jau brīdinājis, ka pērnā gada zāles dedzināšana ir pretlikumīga un tiek sodīta ar administratīvo naudas sodu. Kūlas dedzināšana apdraud cilvēku veselību un dzīvību, kā arī viņu īpašumu. Bieži šādas nolaidības dēļ nodeg mājas, iet bojā dzīvnieki, bet dažkārt arī cilvēki. neskaitot to, kūlas dedzināšana kaitē ekoloģijai, apkārtējai videi un bioloģiskajai daudzveidībai.

Pērn reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits Latvijā pieauga līdz 2900 gadījumiem, kas ir par 35% vairāk nekā 2018. gadā.

Šo ugunsgrēku rezultātā pērn izdega 3253 ha zemes, kas ir par 61% vairāk, nekā 2018. gadā, tika iznīcinātas 130 ēkas un konstrukcijas, kā arī cieta 11 cilvēki.

Ziņu lente
0