Policija izvērtēs Liepājas mēra rīcību, kurš Lieldienās apmeklēja baznīcu

© Foto : tava.gov.lvЛиепайский собор Святой Троицы
Лиепайский собор Святой Троицы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas mērs apmeklēja baznīcas Lieldienu dievkalpojumu un pārkāpa pašizolācijas režīmu – policija izskatīs visus notikušā apstākļus.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce nepieprasīs paskaidrojumu Liepājas mēram Jānim Vilnītim par dalību dievkalpojumā noteikto ierobežojumu laikā saistībā ar Covid-19 izplatību, raksta infoliepaja.lv.

Pēc ministra pārstāvja sacītā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) var izvērtēt tikai to, kā domes priekšsēdētājs, būdams amatpersona, pilda savus darba pienākumus. Tādēļ šajā gadījumā sniegt vērtējumu un konstatēt, vai ir noticis pārkāpums, vajadzēs Valsts policijai.

Taču ir vērts atzīmēt, ka pagājušajā nedēļā Pūce tomēr palūdza Viļānu novada domes priekšsēdētājai Jekaterinai Ivanovai sniegt paskaidrojumus saistībā ar to, ka Pašvaldības policija neieradās aizdzīt jauniešu kompāniju no bērnu laukuma.

Pagājušajā nedēļā Valsts policija uzsāka pārbaudi sakarā ar to, ka Liepājas Svētās Annas baznīcā ar Covid-19 saistīto ierobežojumu laikā slepus tika turpināti dievkalpojumi klātienē. Vismaz vienā no tiem piedalījās arī Liepājas mērs Jānis Vilnītis.

Pats Vilnītis video uzrunā pilsētniekiem savā Facebook lapā pastāstīja, ka viņš apmeklēja Lieldienu dievkalpojumu, kurā piedalījās aptuveni pussimts draudzes locekļu.

"Es tiešām uzskatu, ka mēs visi kopā esam izdarījuši daudz, lai vīruss neizplatītos un sekas būtu pēc iespējas mazākas. Tādēļ vēlos sākt ar atvainošanos katram, ja esmu kādu samulsinājis vai devis sliktu piemēru.

Šobrīd es runāju par to, ka, balstoties uz savu ticību un pārliecību, Lieldienās biju dievkalpojumā, jo patiešām ticu tam, ka mēs, cilvēki, varam izdarīt visu, kas atkarīgs no mums, taču ar to nepietiek. Ir jālūdz Dievs, un, ja šīs lūgšanas būs patiesas un stipras, tad Dievs pasargās gan Liepāju, gan katru no mums," paziņoja Vilnītis savā video uzrunā.

Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova paziņoja, ka sakarā ar notikušo policija ir uzsākusi pārbaudi.

"Man ir gandarījums, ka šis gadījums tika piefiksēts, ka tas nav palaists garām un tiks tiesiski izvērtēts. (...) Nekādā gadījumā nedrīkstētu pieļaut, ka šis gadījums varētu kalpot kā pamudinājums rīkot pulcēšanos un apdraudēt cilvēku veselību," paziņoja tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Ziņu lente
0