Līgo un Latvijas neatkarības svinības Rīgā nenotiks: viss tiek atcelts

© Sputnik / Sergey MelkonovЖители Риги и гости столицы собрались на Кукушкиной горе для празднования Лиго
Жители Риги и гости столицы собрались на Кукушкиной горе для празднования Лиго - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtējās situācijas dēļ, kas tika ieviesta Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos, Rīga nevarēs ar ierasto vērienu nosvinēt Līgo, neatkarības atjaunošanas 30. gadadienu un dažas citas svētku dienas.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Rīgas dome pieņēma lēmumu atcelt plaša mēroga pasākumus, kas tika veltīti Līgo, Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai, kā arī Mātes dienai un Bērnu aizsardzības dienai, vēsta Mixnews.lv.

Šis lēmums ir saistīts ar to, ka līdz 12. maijam Latvijas galvaspilsētā ir spēkā pulcēšanās aizliegums saistībā ar koronavīrusa infekcijas izplatības ierobežošanas pasākumiem.

Turklāt zem jautājuma zīmes paliek arī pilsētas svētku rīkošana, kuriem ir jānotiek augusta vidū.

Taču jau ir zināms, ka pilsētnieki tomēr varēs papriecāties par svētku rotājumiem Rīgā šajās dienās.

Rīgas pašvaldībā atzīmē, ka orientēsies uz valsts lēmumiem attiecībā uz ierobežojumiem.

Uzvaras diena

Iepriekš bijušais Rīgas mērs, esošais eiroparlamentārietis Nils Ušakovs savā Facebook lapā ievietoja publikāciju ar nosaukumu "Kā nosvinēsim Uzvaras dienu".

Šajā publikācijā Ušakovs uzsver, ka neatzīmēt 9. maiju pavisam kategoriski nedrīkst. Tādēļ ir jāizdara viss iespējamais esošajos apstākļos. Viņš atzīmēja, ka būs nepieciešams "vairāk izdomas, Interneta un vēlmes".

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Covid-19 pandēmija nav pamats nodokļu celšanas atcelšanai: premjers paziņoja termiņus

Ušakovs vienojās ar izpildītājiem, kuri visus pēdējos gadus uzstājās Rīgā Uzvaras dienā, un tagad 8. un 9. maijā visdažādākajās platformās YouTube un Facebook varēs noskatīties Ļeva Ļeščenko, "Pesņari", "Mašina vremeņi", "Čajf", Garika Sukačova un DDT Rīgas uzstāšanās ierakstus.

Tradicionālā salūta vietā Pārdaugavā Ušakovs piedāvā visiem vienlaikus uzlikt uz loga sveci piemiņā par karā kritušajiem.

Ušakovs uzsver, ka pats svarīgākais Uzvaras dienā  ir pateikt paldies veterāniem.

Aktīvisti jau šobrīd nogādā dāvanas, lai gan tas nav viegli apstākļos, kad pastāv koronavīrusa izplatības draudi. Taču bijušais Rīgas mērs cer, ka pēc 12. maija, kad tiks atcelti ierobežojumi, briesmas būs jau aiz muguras, un varēs turpināt priecēt veterānus.

Ziņu lente
0