Rīgas varasiestādes sola palīdzēt ārzemju studentiem pārdzīvot krīzi

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Pāriet pie mediju bankasИностранные студенты во время лекции на кафедре паталогической анатомии имени академика А.И. Струкова
Иностранные студенты во время лекции на кафедре паталогической анатомии имени академика А.И. Струкова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja ārzemju students pierādīs, ka nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības ārkārtējās situācijas dēļ, Rīgas pašvaldība var viņam piešķirt 128 eiro.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Rīgas varasiestādes ārkārtējās situācijas laikā Latvijā grasās palīdzēt ārzemju studentiem, kuri nonākuši grūtā situācijā un kuriem nav līdzekļu, lai nodrošinātu sev pirmās nepieciešamības lietas, raksta Bb.lv.

Tiek ziņots, ka pabalsta apmērs sastādīs vien 128 eiro. Par šo summu, pēc galvaspilsētas pašvaldības domām, ir iespējams nodrošināt sevi ar pirmās nepieciešamības precēm.

Богиня Кали рядом с другими образами Богини - Лакшми и Сарасвати - Sputnik Latvija
Apgrābsta sievietes, staigā utaini: Latvijas studentus šokē kopmītņu kaimiņi no Indijas

Lai saņemtu pabalstu, studentiem ir jāsagatavo rakstisks iesniegums valsts valodā, noradot faktus, ka viņam patiešām ir nepieciešama nauda, un pievienot visus nepieciešamos dokumentus, kuri to apliecina. Tie var būt, piemēram, rīkojums par atlaišanu no darba vai dokuments, kurš apstiprina darba algas aizkavēšanu vai neizmaksāšanu. Tāpat nāksies pierādīt, ka naudas grūtības nav iespējams atrisināt citos veidos, ka cilvēks atrodas bezizejas situācijā.

Šis iesniegums ar visiem dokumentiem, kā arī ar pilnu vārdu, uzvārdu, personas kodu, adresi, telefonu un parakstu jānosūta Rīgas sociālajam dienestam. Tāpat ir jāsniedz bankas konta izraksts par pēdējiem trim mēnešiem, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes lēmuma kopija par termiņuzturēšanās atļaujas piešķiršanu, izziņa no augstskolas vai jānorāda iesniegumā augstskola, kurā mācās students.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka šobrīd ir sadalīti 338,97 miljoni eiro no līdzekļiem, kas tika piešķirti Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes pārvarēšanai.

Dīkstāves pabalstiem aizgāja 101,79 miljoni eiro, 100 miljoni eiro aizgāja attīstības iestādes "Altum" rezerves kapitālam, lai finansētu krīzes garantiju programmas, 45 miljoni tika novirzīti lauksaimniecības nozares atbalstam. Pusmiljons eiro aizgāja tālmācību nodrošināšanai.

Пакистанский кебаб в Риге - Sputnik Latvija
Nacionālais bloks uzstājas pret studentiem no Indijas: viņi te kebabus taisa, nevis mācās

Aptuveni 57 miljoni eiro novirzīti dažādu valsts uzņēmumu pamatkapitāla palielināšanai – lidsabiedrībai airBaltic, Latvijas Gaisa satiksmei, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai, P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcai un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai.

Kopumā Covid-19 izplatības ierobežošanai un tautsaimniecības atbalstam ir pieejams finansējums 4 miljardu eiro apmērā, no tiem viens miljards – tie ir līdzekļi Valsts kases kontos, aptuveni 1,5 miljardi ir piesaistīti finanšu tirgos, savukārt aptuveni 615 miljonus eiro var saņemt Eiropas fondu līdzekļu pārdalīšanās rezultātā.

Ziņu lente
0