VDD izvērtēs skrejlapas par lopu vagoniem krievu izvešanai, kam "nepatīk Latvija"

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasПочтовые ящики в подъезде
Почтовые ящики в подъезде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāda dzīvojamā nama iedzīvotāji Rīgā saņēmuši aizvainojošas nacionālistiskā tonī rakstītas lapeles ar mājieniem par deportācijām. Pārbaudi sācis Valsts drošības dienests.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Valsts drošības dienests pārbaudīs incidentu ar aizvainojošām skrejlapām, ko savās pastkastītēs saņēmuši kādas mājas iedzīvotāji Zolitūdē, vēsta LTV7 programma "Šovakar".

Nedēļas vidū mājas Ruses ielā 16 iedzīvotāji atraduši savās pastkastītēs skrejlapas ar tekstu: "Dārgie krievvalodīgie kaimiņi! Ja Jums nepatīk latviešu valoda, latviešu kultūra un Latvija, tad Jūs gaida dzimtā Krievija! Lopu vagoni jau ir sagatavoti ceļam un uz Krieviju jūs vedīsim kā lopus. Dzīvosiet teltīs visu gadu."

Иманта — жилой район Риги - Sputnik Latvija
VDD pārbaudīs bijušā ministra izteicienus par latviski nerunājošajām mātēm Imantā

Sašutušie iedzīvotāji vērsās pie žurnālistiem, bet viņi – Valsts drošības dienestā ar lūgumu komentēt situāciju. Dienesta pārstāvji atklāja, ka tas ir informēts par šīm skrejlapām un savas kompetences ietvaros minēto gadījumu novērtēs.

Latvijā jau vairākkārt izcēlušies skandāli par aizvainojumiem, kas veltīti valsts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, arī no politiķu puses, kuri tos atļāvušies publiski. Viens no izaicinošākajiem bija Edvīna Šnores izteikums, kurā viņš atļāvās salīdzināt krievus ar utīm. Tomēr drošības policija tajā nesaskatīja starpnacionālā naida kurināšanas pazīmes. Netika sodīts arī cits Nacionālā bloka loceklis – Jānis Iesalnieks, kurš regulāri publicē provocējošus izteikumus, piemēram, par to, ka krievi cienot tikai tos, kuri runājot ar viņiem "spēka valodā".

Jāpiebilst, ka Latvijas iedzīvotāju skaits nepārsniedz divus miljonus, un aptuveni 40% no viņiem ir krievvalodīgie.

Ziņu lente
0