Ārsts no Rīgas: Latvija pazaudēs lielu skaitu darbspējīgo cilvēku Covid-19 dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovБольницы Латвии закрылись на карантин
Больницы Латвии закрылись на карантин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz visi Latvijas valsts slimnīcu spēki mesti cīņai ar koronavīrusu, taču citi slimnieki nekur nav pazuduši, arī viņiem ir nepieciešama palīdzība, pauž sašutumu sociālajos tīklos homeopāts un pediatrs Edgars Mednis.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. "Āgenskalna klīnikas" vadītājs, homeopāts un pediatrs Edgars Mednis uzskata, ka situācija ar koronavīrusu apdraud citu pacientu veselību, kuri cieš no citām slimībām. Publikāciju par šo tematu viņš ievietoja klīnikas Facebook grupā.

Mednis pauž sašutumu, pa pašlaik visas Latvijas klīnikas fokusējas tikai uz Covid-19 ārstēšanu, kamēr pārējie slimnieki atrodas bez pienācīgas ārstēšanas, tādējādi valstī var izveidoties liels skaits "ielaistu un novēlotu" slimnieku.

Piemēra kārtā ārsts minēja Latvijas lielākās valsts slimnīcas, tādas kā "Gaiļezers" un Stradiņa slimnīca, kur neuzņem pacientus, kam nav koronavīruss, bet gan nosūta uz rajonu slimnīcām, kur, pēc Medņa sacītā, nav speciālistu.

Учеба - Sputnik Latvija
Deviņi tūkstoši pusotra mēneša laikā: Latvijā notiek kolektīvās atlaišanas

"Ambulatori arī ne Stradiņu poliklīnika, ne Gaiļezera poliklīnika neapkalpo. Izmeklējumus veikt nav iespējams, ja neesi tajā kategorijā, kam pienākas šajā situācijā. Šobrīd cilvēks nav darba spējīgs. Un palīdzību saņemt nevar," pauž sašutumu sociālajā tīklā Mednis.

Ārsts palūdza aizdomāties, ar ko beigsies laicīgi nesniegtā palīdzība vēlāk, tā ir gan pacienta rehabilitācija, pabalsti un parādu apmaksa, kuri uzkrāsies darbnespējas laikā.

Mednis uzsvēra, ka ir vērts aizdomāties, vai pārlieki lielā koncentrēšanās saistībā ar Covid-19 ir tā vērta, lai nākotnē pazaudētu lielu skaitu darbspējīgu pilsoņu.

Ziņu lente
0