Lecošās zivis Kuldīgā piedāvā vērot tiešsaistē: pie Ventas rumbas stāv patruļa

CC BY 2.0 / Christine und Hagen Graf / Ventas RumbaВодопад Вентас-Румба в Кулдиге, Латвия
Водопад Вентас-Румба в Кулдиге, Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Garajam karantīnas izklaižu sarakstam pievienojās lecošo zivju vērošana Kuldīgā; līdz šim pilsēta aktīvi aicināja pavērot reto dabas parādību klātienē, taču šopavasar Covid-19 pandēmijas dēļ varasiestādes visos veidos ierobežo cilvēku drūzmēšanos pie ūdenskrituma.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Katru gadu aprīlī uz Kuldīgu brauc tūkstošiem viesu, lai pavērotu neparastu dabas parādību – lecošās zivis, kuras nārsta laikā peld pret upes straumi un pārvar Ventas rumbu – platāko ūdenskritumu Eiropā. Šogad ārkārtējās situācijas dēļ pulcēšanās ir ierobežota, tādēļ pilsētas varasiestādes piedāvā nebraukt skatīties klātienē, bet gan pavērot zivis tiešraidē, vēsta lsm.lv.

Izrādījies, kad cilvēki brauc skatīties lecošās zivis, viņi bieži vien piemirst par valdības noteiktajām distancēšanās normām, tādēļ tagad brīvdienās Kuldīgas Pašvaldības policija pastāvīgi dežurēs pie ūdenskrituma. To nācies darīt, lai netērētu laiku lieki dodoties uz izsaukumu, kad tiek saņemts paziņojums, ka pie rumbas atkal pulcējas ļaudis.

Река Мемеле и средневековый замок на холме в городе Бауска - Sputnik Latvija
Latvijā ir piecas pilis, kuras var apskatīt bez riska inficēties ar koronavīrusu

Pašvaldības policijas vadītājs Kaspars Šabāns pastāstīja, ka tiek patrulētas arī citas vietas. Visbiežāk par distancēšanās noteikumu neievērošanu nākas aizrādīt jauniešiem, taču, salīdzinot ar pirmajām dienām, situācija esot uzlabojusies.

Savukārt vimba arī ārkārtējās situācijas apstākļos pakļaujas tikai un vienīgi dabas likumiem, un instinkti to dzen pēc iespējas augstāk pa straumi nārstošanai. Šķēršļi sākas jau Ventspils rajonā, kur zivis no jūras iepeld Ventas grīvā. Diennakts laikā vimba pārvar aptuveni 25 kilometrus. Ūdenskritums zivīm nav šķērslis, tā vienkārši pārlec tam pāri.

Iepriekšējos gados Kuldīga aktīvi aicināja cilvēkus braukt ciemos, lai pavērotu zivju lekšanu, taču šopavasar aicina darīt to attālināti. Blakus video novērošanas kamerām tagad stāv tiešraides kamera. Video iespējams apskatīties Kuldīgas mājaslapā, neizejot no mājas.

Ziņu lente
0