Krievu valoda Latvijā ir populāra, paziņoja LTV programmu direktore

© pixabayПросмотр ТВ-передач
Просмотр ТВ-передач - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai kā Latvijas varasiestādes necenstos apspiest krievvalodīgos medijus valstī, krievvalodīgo projektu auditorija turpina pieaugt, un šo faktu, acīmredzot, neviens un nekas nespēs uzveikt.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. LTV7 raidījuma "Punkti virs i" ēterā Latvijas Televīzijas programmu direktore Rita Ruduša pastāstīja par to, kāda ir situācija ar auditoriju, raksta Rus.lsm.lv.

Pēc Rudušas sacītā, gan krievu, gan latviešu valodās LTV ir palielinājis saturu visās platformās. Un auditorijas pieaugums ir vērojams visās jomās. Savukārt LSM portāla krievvalodīgās auditorijas pieaugumu viņa vispār nosaukusi par fenomenālu.

"Es precīzi neatceros procentus, taču pieaugums iet ģeometriskā progresijā. Un ir ļoti pieaugusi organiskā auditorija, jeb tā auditorija, kura meklē un atnāk pati, bez pērkamā Facebook "boost"," pastāstīja Ruduša, runājot par "krievu redakcijas fenomenu".

Pēdējo pāris nedēļu laikā, pēc viņas sacītā, vispār ir pieaugusi Krievijas apraides auditorija. Latvijas Televīzijas programmu direktore atzīmēja, ka tas ir tiešs pierādījums tam, ka Latvijā cilvēkus joprojām interesē saturs krievu valodā.

Iepriekš prezidents Egils Levits izvirzīja iniciatīvu ierobežot krievvalodīgā satura ierobežošanai televīzijā. Levits piedāvāja likumā nostiprināt punktu par to, ka katrā televīzijas programmu pamata komplektā jābūt sabiedriskās televīzijas kanāliem, savukārt pārējiem 80% satura jābūt Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas oficiālajās valodās.

Латвийские газеты и журналы на прилавке магазина - Sputnik Latvija
Koronavīrusa skartie: kas notiks ar Latvijas medijiem

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija atbalstīja un iesniedza Saeimas balsojumam grozījumus, kas paredz krievvalodīgā satura samazināšanu līdz 20% kabeļtelevīzijas telekanālu pamata komplektā (dārgākos kabeļtelevīzijas operatoru komplektos kanāli būs pieejami bez ierobežojumiem).

Turklāt 19. martā tika slēgts Pirmā Baltijas kanāla ziņu dienests, kas bija lielākais privātais telekanāls, kurš raidīja krievu valodā. Runa tostarp ir par ikdienas ziņu raidījumu "Latvijas laiks", kā arī autoru raidījumiem "Aiz kadra", "Piecas kapeikas" un ikdienas informatīvo raidījumu "Igaunijas ziņas".

Tāpat mediju tirgū periodiski klīst baumas par iespējamo darbinieku atlaišanu vienīgajā valsts telekanālā, kurš raida krievu valodā, LTV7. Savukārt Nacionālā apvienība pastāvīgi uzbrūk Latvijas Radio 4, kas "pārāk daudz raida krieviski".

Ziņu lente
0