Latvijā notiks NATO mācības, neraugoties uz koronavīrusu

© Latvijas armija / SSG Gatis IndrēvicsМеждународные военные учения Saber Strike в Латвии
Международные военные учения Saber Strike в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visu nākamo nedēļu Latvijā notiks NATO starptautiskā bataljona mācības. Karavīri un tehnika dosies no Ādažiem uz Daugavpils novadu un atpakaļ.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. No 13. līdz 18. aprīlim Daugavpils novadā, poligonā "Meža Mackeviči" notiks militārās mācības "Steel Brawler", liecina informācija Nacionālo bruņoto spēku vietnē.

Mācību mērķis – Latvijā dislocētās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas un bruņoto spēku darbību sadarbības pilnveidošana.

Mācībās "Steel Brawler" piedalīsies aptuveni 600 karavīri un 100 militārās tehnikas vienības. No 13. līdz 18. aprīlim maršrutā Ādažu armijas bāze – Daugavpils novads, poligons "Meža Mackeviči" – Ādažu armijas bāze pārvietosies militārā tehnika. Šī iemesla dēļ iespējami īslaicīgi transporta satiksmes ierobežojumi.

Высадка десанта во время военных учений НАТО Baltops 2019 в Лиласте, 12 июня 2019 года - Sputnik Latvija
NATO pārskatīja visu militāro mācību programmu koronavīrusa dēļ

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar sapratni izturēties pret iespējamiem īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem uz autoceļiem.

Militārās tehnikas kolonnas pavadīs kara policija vai Pārvietošanās koordinācijas centrs. tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, autovadītāji lūgti ievērot CSN un netraucēt kolonnas kustībai, piemēram, necensties to apdzīt.

Jāpiebilst, ka jau marta beigās noskaidrojās: vairāki NATO starptautiskā bataljona karavīri Latvijā inficējušies ar koronavīrusu.

Pirms tam NATO bija spiesta koriģēt mācību programmu pandēmijas rezultātā. Piemēram, plānots, ka mācībās piedalīsies amerikāņu karavīri, taču, pandēmijai plešoties plašumā, ASV vadība pieņēma lēmumu pārtraukt kareivju un tehnikas pārvietošanu uz Eiropu, savukārt jau ieradušos nogādāt atpakaļ dislokācijas vietās.

Tomēr mācības Eiropā nav atceltas, tikai samazināts to norises mēros un mainīts formāts.

Ziņu lente
0