Produktu kartiņas Rīgā: kur, kam un par kādu summu

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasПродуктовая корзина
Продуктовая корзина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas pašvaldībā reģistrētajām maznodrošinātajām un trūcīgajām ģimenēm tiks nodrošinātas "Maxima Latvija" produktu kartiņas ar nominālo vērtību 1,42 eiro dienā.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Ar Rīgas domes pagaidu administrācijas lēmumu no 3. aprīļa, kura ietvaros paredzēts atbalstīt ģimenes ar skolas vecuma bērniem, maznodrošinātos un trūcīgos Rīgas pašvaldības iedzīvotājus, tiks izdalītas produktu kartiņas, vēsta Bb.lv.

Kartes tiks izsniegtas 14. aprīlī. Kartē, kuras derīguma termiņš ir 12 mēneši, tiks paredzēta summa saskaņā ar sekojošu aprēķinu: pa 1,42 eiro par katru darba dienu ārkārtas situācijas periodā no 13. marta. Ja ārkārtas situācijas termiņš tiks pagarināts, karte turpmāk tiks papildināta katru darba dienu līdz 2019./20. mācību gada beigām.

Ar šo karti iespējams iegādāties produktus SIA "Maxima Latvija" visā valsts teritorijā.

Школьная столовая - Sputnik Latvija
Maznodrošināto ģimeņu bērniem ēdienu dot tikai uz rokām: Šuplinska aizliedza kartiņas

Rīgas domes vienotās informācijas sistēmas dati liecina, ka šādu atbalstu saņems 13 tūkstoši bērnu.

Iedzīvotāji lūgti vērsties pa tālruni 67026816 vai rakstīt uz e-pastu iksd@riga.lv, ja radušies jebkādi jautājumi.

Atzīmēts, ka tirdzniecības tīkla "Maxima Latvija" norēķinu kartes tika izraudzītas atbilstoši iepirkuma procedūras rezultātiem.

Iepriekš Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pauda neapmierinātību ar to, ka izglītības ministre Ilga Šuplinska aizliegusi izmantot no valsts budžeta piešķirtos līdzekļus maznodrošināto ģimeņu skolēnu pusdienām un viņiem paredzētu produktu kartiņu iegādei.

Viņš norādīja, ka Šuplinska devusi rīkojumu izsniegt uz rokām siltas pusdienas bērniem no maznodrošinātajām ģimenēm, taču ignorējusi prasību minimizēt sociālos kontaktus koronavīrusa izplatības ierobežošanai.

Elksniņš uzsvēra, ka Daugavpils, tāpat ka citas lielpilsētas Latvijā, nevar piekrist tamlīdzīgai pieejai.

Ziņu lente
0