Paši necērtiet un par citiem ziņojiet: Rīgā noteikts aizliegums koku ciršanai

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Парке Победы в Риге цветет сакура
В Парке Победы в Риге цветет сакура - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsētas vadība aizliegusi cirst kokus Rīgā un aicina pilsētniekus ziņot par tiem, kuri pārkāpuši aizliegumu, tas ir, aktīvi piedalīties kontrolē.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Pēc Rīgas domes informācijas no 15.līdz 30.aprīlim Rīgas teritorijā aizliegts cirst kokus, vēsta Mixnews.lv.

Aizliegums noteikts ar mērķi aizsargāt kokus ziedu laikā un pasargāt kokos ligzdojošos putnus no traumējošām manipulācijām.

Rail Baltica  - Sputnik Latvija
Rail Baltica prasa upurus: būvdarbu dēļ Rīgā izcirtīs vairāk nekā 400 kokus

Tiesa, ierobežojumos paredzēta neliela "šķirbiņa". Ja koka stumbra diametrs nepārsniedz 20 centimetrus, to ļauts nocirst. Tāpat aizliegums neattiecas uz augļu kokiem un kokiem, kuri var apdraudēt cilvēku dzīvību.

Nesankcionētas cirsmas kontrolēs policisti. Tāpat ierobežojumu periodā Rīgas Būvvaldes Apstādījumu inspekcijas darbinieki veiks pastiprinātas pārbaudes gan pilsētas centrā, gan nomalēs.

Arī rīdzinieki lūgti paši kontrolēt situāciju. Ja tiek manīts pārkāpējs, ieteicams vērsties Būvniecības komisijā vai Rīgas pašvaldības policijā.

Par noteikumu pārkāpumu draud sods līdz 700 eiro apmērā, ja koku nocirtusi fiziska persona, un līdz 1400 eiro – ja vainīga ir juridiska persona.

Tāpat atzīmēts, ka izciršanas aizliegums ziedēšanas periodā turpmāk būs spēkā ik gadus.

Ziņu lente
0