Vai alkohola tirdzniecība tiešsaistē ir jāatļauj arī pēc ārkārtējās situācijas režīma?

© Sputnik / Sergey MelkonovПиво от латвийского производителя Bauskas alus
Пиво от латвийского производителя Bauskas alus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtējās situācijas periodā Latvijā atļāva pārdot alkoholiskos dzērienus tiešsaistē; vai šāda kārtība ir jāsaglabā arī pēc karantīnas beigām.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Lai ierobežotu cilvēku pārvietošanos un atbalstītu vietējos uzņēmējus, ārkārtējās situācijas periodā Latvijā atļāva tirgot alkoholu Internetā.

Kantar TNS aptauja Latvijas iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem liecina, ka lielākā daļa iedzīvotāju vērtē šo iniciatīvu pozitīvi, taču neuzskata, ka šāda iespēja ir jāsaglabā arī pēc ārkārtējās situācijas režīma beigām, vēsta Skaties.lv.

Vairāk nekā puse respondentu (52%) paziņoja, ka atbalsta atļauju pārdot alkoholiskos dzērienus Internetā uz laiku, kamēr darbojas koronavīrusa karantīnas periods: 19% ir pārliecināti, ka tas ir pareizi, vēl 33% drīzāk atbalsta šādu soli. Pret izteicās 37% aptaujāto: 19% izteicās kategoriski pret, vēl 18% – drīzāk pret, nekā par. Gandrīz katrs desmitais (11%) nespēja sniegt konkrētu atbildi.

Алкоголизм - Sputnik Latvija
Vardarbība, alkoholisms un lielāka vienlīdzība: psihiatrs stāsta par karantīnas sekām

Savukārt uz jautājumu par to, vai alkohola tirdzniecība Internetā ir jāatļauj arī pēc ārkārtējās situācijas beigām, vairums respondentu atbildēja negatīvi. Kopumā pret šādu ierosinājumu izteicās 47% respondentu: gandrīz katrs trešais (31%) bija kategoriski pret šādu iniciatīvu, vēl 16% – drīzāk pret, nekā par. Alkoholisko dzērienu tirdzniecības pagarināšanu tiešsaistē atbalsta vien 40% aptaujāto: 14% pilnībā piekrīt šādai idejai, 26% - drīzāk piekrīt.

Vēl 13% respondentu nespēja sniegt konkrētu atbildi.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 20. martā Saeima atļāva tirgot alkoholu Internetā, lai cilvēki neizietu no mājām šādu pirkumu veikšanai.

Februārī šādu iniciatīvu bloķēja Veselības ministrija, kura pauda bažas, ka šādi grozījumi slikti ietekmē iedzīvotāju veselību.

Psihiatrs Māris Taube norādīja, ka koronavīrusa krīzes periodā alkoholims var kļūt par izplatītāku parādību.

Ziņu lente
0