Pret Rasnaču iesniegta sūdzība VDD

© Ernests Dinka, Saeimas KancelejaМинистр юстиции Дзинтарс Расначс
Министр юстиции Дзинтарс Расначс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partija "Alternatīva" lūgusi Valsts drošības dienestu novērtēt Dzintara Rasnača izteikumus par krievvalodīgajām "māmiņām" un koronavīrusu. Politiķu ieskatā, Rasnača izteikumi sēj starpnacionālo naidu.

RĪGA, 3. aprīlis - Sputnik. Valsts drošības dienests lūgts izvērtēt bijušā tieslietu ministra, Nacionālās apvienības biedra Dzintara Rasnača izteikumus, kurš paziņojis, ka krievvalodīgās mātes ignorējot ārkārtas stāvokli un veicinot koronavīrusa izplatīšanos; pēc Rasnača domām, viņas to darot Krievijas propagandas ietekmē. Iesniegumu VDD nosūtījusi partija "Alternatīva". Par to savā lapā Facebook paziņoja Valērijs Petrovs.

Гипермаркет Maxima - Sputnik Latvija
Siguldietis sašutis: vietējā veikalā skan paziņojumi krievu valodā

"Vispārējais nelaimes – vīrusa epidēmijas – fonā nacionālisti atkal nolēmuši padarīt krievus un citas mazākumtautības par vainīgām un Latvijas ienaidniekiem. Tas notiek laikā, kad mūsu valsts nerada starpību starp savu iedzīvotāju valodām, valsts struktūras sākušas dublēt krievu valodā informāciju par vīrusu! Nelaime visiem ir viena. Bet nacionālisti nolēmuši celt savu reitingu mēra laikā. Sēj strīdus un naidu. Un par to viņiem jāsaņem sods," pastāstīja Petrovs.

Viņš uzsvēra, ka Rasnača izteikumus partija uzskata par etniskā naida kurināšanu (Latvijas Krimināllikuma 78. pants).

"Sarežģītā situācija, kādā pašlaik atrodas Latvija, noziegumu padara tikai smagāku," piebilda Petrovs.

Viņš atzīmēja, ka īpaši necer uz sodu Rasnačam, jo Nacionālās apvienības biedri nav saukti pie atbildības arī par izaicinošākiem izteikumiem.

"Nacionālisti jau novilka paralēli starp krieviem un utīm un saņēma tikai sabiedrisku nosodījumu par tamlīdzīgiem publiskiem izteikumiem," atgādināja Petrovs.

Центр государственного языка - Sputnik Latvija
VVC kaitē Latvijai vairāk, nekā visi koronavīrusi: Ušakovs lūdz informāciju krievu valodā

Iepriekš vēstīts, ka 30. martā Dzintars Rasnačs savā lapā Twitter pauda viedokli par cīņu ar koronavīrusa epidēmiju. Izrādījās, lielā mērā "vainīga" Krievija un latviski nerunājoši pusaudži.

"Kamēr Krievijā nebūs ārkārtas režīms, tikmēr RU propagandas vērotāji iekš TV vazāsies un uzspļaus visiem pašizolācijas pasākumiem Rīgā. Šovakar bija pilns bērnu rotaļu laukums ar latviski nerunājošiem tīņiem un bezatbildīgu māmiņu bērniem. Visā Imantā tas tā notiek?" toreiz sodījās bijušais ministrs.

Ziņu lente
0