Sēdi mājās: Rīgā slēgti maršruta autobusu reisi

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийРижский микроавтобус
Рижский микроавтобус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satiksmes ministrija aicina iespēju robežās atteikties no mikroautobusiem pasažieru pārvadājumiem.

RĪGA, 2. aprīlis - Sputnik. Uzņēmums "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) atcēlusi visus minibusu un ekspresbusu reisus uz līdz ārkārtējās situācijas atcelšanas  brīdim, vēsta uzņēmums.

Iepriekš Satiksmes ministrija publicēja rīkojumu ar aicinājumu iespēju robežās atteikties no mikroautobusiem pasažieru pārvadājumiem ar mērķi nodrošināt sociālās distances ievērošanu.

Bez tam katru dienu uzņēmuma darbinieki informēja, ka pasažieri nepilda drošības noteikumus un neievēro distanci.

Трамвай в Риге - Sputnik Latvija
Tā var nonākt līdz konfliktiem: Rīga izsēdina no tramvajiem sirmgalvjus un bērnus

Uzņēmums atzīmēja, ka tā rīcībā ir tikai tie paši nevēlamie mikroautobusi, tāpēc reisu atcelšana līdz ārkārtas stāvokļa beigām ir vienīgā iespēja izpildīt iepriekšminēto rīkojumu.

No šodienas slēgti visi maršruti, arī tie, kuri strādāja līdz šim brīdim (203., 204., 209., 214., 233., 263., 271., 300.). Daļa vadītāju jau palaisti atvaļinājumā, pēc tam viņus gaida dīkstāve. Tas pats attiecas arī uz citiem darbiniekiem, kuri pagaidām vēl dodas uz darbu. Domājams, uzņēmuma pakalpojumi atsāksies pēc ārkārtas stāvokļa atcelšanas.

Iepriekš uzņēmums "Rīgas satiksme" atcēla daļu sabiedriskā transporta reisu, taču pēc epidemiologu negatīvā vērtējuma atsāka to darbu – izrādījās, ka rezultātā cilvēku skaits katrā autobusā un trolejbusā pieaudzis. Tāpat galvaspilsētas transportā patlaban atcelta lielākā daļa atlaižu brauciena maksai.

Ziņu lente
0