Lietuvas galvenais epidemiologs: smagākais laiks mūs gaida aprīlī

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasСотрудница лаборатории
Сотрудница лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vadošo epidemiologu prognozes ir pesimistiskas, epidēmijas apogejs, iespējams, gaidāms aprīļa beigās un maija sākumā.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Koronavīrusa Covid-19 lielākā izplatība gaidāma aprīļa beigās un maija sākumā, un aprīlis varētu būt vissmagākais, uzskata Lietuvas galvenā epidemioloģe Loreta Ašoklene, raksta Tvnet.lv. Patlaban 27 cilvēki Lietuvas slimnīcās ir smagā stāvoklī.

Speciāliste uzskata, ka situācija Lietuvā mainās ar katru dienu, inficēto skaits pieaug un, saskaņā ar prognozēm, pieaugs vēl vairākas nedēļas.

"Bažas rada tas, ka mums ir visai liels skaits inficētu mediķu, daudzi no viņiem tāpat ir izolēti," teica Ašoklene.

Литовский солдат - Sputnik Latvija
NATO kara mediķi ieradušies Lietuvā, lai ārstētu alianses karavīrus

Covid-19 fiksēts 61 medicinas darbiniekam. Patlaban inficēto skaits Lietuvā sasniedzis 533 cilvēkus, 8 miruši, 7 - izārstējušies.

Ašoklene atzīmēja, ka tiek novērots arī liels skaits personu, kam tuvākajā laikā varētu parādīties vīrusa infekcijas simptomi.

"Neiepriecinošas prognozes rāda, ka saslimšanas apogeju mēs varam sasniedz arī 10. epidēmijas nedēļā, kas iekrīt aprīļa beigās un maija sākumā. Pilnīgi iespējams, ka aprīlis būs smags," speciāliste norādīja.

Iepriekš vēstīts, ka Lietuvā izcēlies nopietns skandāls pēc ziņas par to, ka infekcijas slimnīcas darbinieki Kauņā vienreizējas lietošanas aizsargapģērbu izmanto vairākkārt. Skandālu izraisīja footogrāfijas, ko savā lapā sociālajā tīklā publicēja kāda žurnāliste. Tajās redzams, ka vienreiz lietojamie tērpi ietīti plastmasas maisiņos, uz kuriem rakstīti ārstu uzvārdi.

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis par šādu situāciju Kauņas slimnīcā bija sašutis. Runa ir pat par slimnīcas vadītāja atlaišanu par nevērigu attieksmi pret drošību ārkārtas situācijas apstākļos.

Ziņu lente
0