Tagad Covid-19 tests Latvijā pieejams bez maksas

© REUTERS/Yves HermanБиологические исследования в лаборатории
Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad gimenes ārstiem ir tiesības nosūtīt pacientu ar elpceļu saslimšanas simptomiem veikt koronavīrusa analīzi uz valsts rēķina.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. 30.martā Veselības ministrija pieņēma lēmumu par to, ka ģimenes ārsti var nosūtīt pacientus uz valsts apmaksātām Covid-19 analīzēm, vēsta Lsm.lv.

Veselības ministre Ilze Viņķele savā lapā Twitter paziņoja, ka brīvdienās samazinājies cilvēku skaits, kuri vēlas veikt koronavīrusa testu, tāpēc tagad ģimenes ārsti var palielināt pārbaudīto pacientu skaitu ar elpceļu slimību pazīmēm. Līdztekus analīzes nodos arī vairāku veselības aprūpes iestāžu, intensīvās terapijas un reanimācijas personāls.

​Tāpat Viņķele atzīmēja, ka koronavīrusa nestās slimības izplatības risku palielina mediķu migrācija starp veselības aprūpes iestādēm.

Ar koronavīrusu Latvijā inficējušies jau vairaki mediķi, tostarp arī Rēzeknes slimnīcas ķirurgs, Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas onkologs, divi stomatologi Rīgā un vairāki citi medicīnas darbinieki.

Patlaban koronavīrusa pacientu skaits Latvijā pieaudzis līdz 376 cilvēkiem. Slimnīcās ārstējas 28 cilvēki, no viņiem trim slimība norit smagā formā.

Ziņu lente
0