Laima Vaikule karantīnas laikā ieteica visiem mācīties latviešu valodu

© Sputnik / Sergey MelkonovНебольшая пресс-конференция Лаймы Вайкуле перед открытием фестиваля
Небольшая пресс-конференция Лаймы Вайкуле перед открытием фестиваля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas dziedātāja Laima Vaikule pavada laiku pašizolācijā Jūrmalā, ārā iziet tikai, lai pastaigātos ar suņiem; dziedātāja pastāstīja, ar ko viņa nodarbojas mājās, un ieteica katram pārdomāt savu dzīvi.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Latvijas dziedātāja Laima Vaikule intervijā padalījās savos iespaidos saistībā ar atrašanos pašizolācijā un deva padomus, ar ko lai nodarbojas sēžot mājās, raksta Tvnet.lv.

Vaikule karantīnu pavada mājās Jūrmalā un ārā iziet tikai, lai pastaigātos mežā ar suņiem.

"Tas ir viss, ko mana ģimene dara šajā laikā. Un dzīvojam tādu pašu dzīvi kā līdz šim. Paldies Dievam, ka mums ir ko darīt," pastāstīja dziedātāja.

Pēc viņas sacītā, šodien visiem cilvēkiem derētu būt apzinīgākiem. Savukārt mājās pavadīto laiku izmantot kaut kā jauna apgūšanai.

"Piemēram, tie, kas nezina, var iemācīties latviešu valodu. Vairāk dzīvoties internētā. Arī mēs tā darām!" padalījās Vaikule.

Dziedātāja atzīmēja, ka šobrīd ir laiks, kad ir vērts pārdomāt savu dzīvi. Pati Vaikule ļoti bieži seko līdzi savai veselībai, izmanto sejas maskas un roku dezinfekcijas līdzekļus.

"Kāpēc es visus piesaucu uzvesties un klausīt valdību? Lai tas viss varētu ātrāk atjaunoties, lai mēs ekonomiski neciešam. Ne tikai sevis dēļ, ne tikai tā dēļ, lai nenomirtu. Visiem vajag būt savās mājās un nekur neiet," uzsvēra skatuves māksliniece.

Atgādināsim, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā ir izsludināts ārkārtas situācijas režīms: ir atcelti masveida pasākumi, slēgta starptautiskā pasažieru satiksme, savukārt skolas no 23. marta pārgājušas pie mācībām attālinātā režīmā.

Uz ielas ieteicams iziet tikai gadījumā, ja ir jānopērk pārtikas produkti vai jāaiziet uz aptieku. Iespēju robežās visus lūdz palikt mājās, lai nepieļautu Covid-19 saslimšanas izplatību.

Cilvēkiem, kas atgriežas no ārzemēm, ir pienākums ievērot divu nedēļu karantīnu mājās, viņiem ir aizliegts apmeklēt publiskas vietas.

Ziņu lente
0