Distanci neievēro, neko nesaprot: koronavīrusu iznēsājuši gandrīz pa visu Latviju

© Sergey MelkonovСолнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки
Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa gadījumi reģistrēti jau 40 Latvijas pašvaldībās. Iedzīvotāji sūdzas viens par otru slimības izplatību ierobežojošo pasākumu neievērošanas dēļ.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs savā Twitter mikroblogā vēsta, ka saslimušies ar koronavīrusu jau ir katrā trešajā pašvaldībā.

Inficēšanās gadījumi ir atklāti 40 valsts pašvaldībās. Saslimušie ir Liepājā, Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Daugavpilī.

Tāpat slimība ir nonākusi līdz Jelgavas, Talsu, Tukuma, Iecavas, Ķeguma, Alojas, Mārupes, Rūjienas, Rēzeknes, Limbažu, Stopiņu, Sējas, Siguldas, Ogres, Carnikavas, Garkalnes, Cēsu, Smiltenes, Aizkraukles, Vecumnieku, Bauskas, Kocēnu, Ozolnieku, Olaines, Mērsraga, Ķekavas, Salaspils, Krustpils, Grobiņas, Kuldīgas, Ventspils un Engures novadam.

​Latvijas galvaspilsēta ir līderos inficēto skaita ziņā. Šeit saslimšanas gadījumu skaits sastāda no 101 līdz 250 cilvēkiem.

Paši rīdzinieki jau sākuši sūdzēties viens par otru drošības pasākumu neievērošanas dēļ. Tostarp rindā pie bankomātiem tirdzniecības centrā "Spice" vērīgie pilsoņi pamanīja rindu "bez noteikumiem".

"Sūdzību dēlī" tika publicētas rindu fotogrāfijas pie Swedbank bankomātiem tirdzniecības centrā, kur neviens neievēro noteikto sociālo distanci.

Attēla autors Igors tā arī uzrakstīja: "Neviens neievēro distance!"

Šī sūdzība izraisīja neviltotu sašutumu arī citiem lietotājiem.

"Ievērot distanci? Ka tik ātrāk pie naudas tikt, kāda distance! Dzīvnieki labāk saprastos un ievērotu, cilvēki kā mežoņi, skaidro kaut ar neatļautām metodēm, vienalga nesapratīs," pauž sašutumu viens no komentētājiem.

Cits lietotājs šajā sakarā izteica lietderīgu piedāvājumu: "Vajag slēgt visus TC ne tikai brīvdienās, bet ikdienā."

Apturēt koronavīrusu

Atgādināsim, ka, saskaņā ar 28. marta datiem, Latvijā bija jau 305 koronavīrusa inficēšanās gadījumi.

Policisti visu brīvdienu garumā braukās apkārt Rīgai un meklēs tos, kas pārkāpj ārkārtas situācijas periodā ieviestos noteikumus.

Автомобильная пробка на дороге - Sputnik Latvija
Cilvēki masveidā pameta Rīgu: pie izbraukšanas no pilsētas veidojās milzīgi sastrēgumi

Nedrīkst pulcēties sabiedriskās vietās, nodarboties ar sportu Lucavsalā, Mežaparkā, Vecāķos, Ķengaraga promenādē un citās līdzīgās vietās. Iedzīvotājus lūdz izvairīties arī no bērnu laukumiem. Tas pats ir ar veikaliem. Bez nepieciešamības lūdz neapmeklēt tirdzniecības vietas. Bet ja tomēr jums ārkārtīgi nepieciešams aiziet uz veikalu, vēlams sastādīt pirkumu sarakstu, lai viss notiek maksimāli operatīvi.

Visi speciālisti vienā balsī saka, ka, neskaitot roku mazgāšanu, šajā situācijā ir ārkārtīgi svarīga sociālā distancēšanās. Nekādā gadījumā nedrīkst pietuvoties viens otram, kā arī sasveicināties ar rokasspiedienu, apskāvieniem un bučām. Pastāv pat tāda versija, ka tieši pārlieki lielais draudzīgums noveda pie katastrofas Itālijā.

Latvijā iedzīvotājiem, kas jau ir saslimuši un vēlas apdraudēt citu cilvēku dzīvības, izejot uz ielas, ir ieviesti sodi 350 eiro apmērā. Bet ja cilvēks jau ir kādu aplipinājis, viņam draud 8 gadus ilgs cietumsods.

Ziņu lente
0