"Tas reiz beigsies": kā pozitīvi stāties pretī koronavīrusam

© AP Photo / Alfredo FalconeТанцовщица в медицинской маске на фоне Колизея в Риме
Танцовщица в медицинской маске на фоне Колизея в Риме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji pierod pie jaunās realitātes – dzīves ārkārtas situācijas režīmā: kāds pērk kleitas internetā, cits izsūta atklātnes, bet dažs labs aiz veca paraduma brauc uz darbu... dušas kabīnē.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Pagājusi gandrīz nedēļa, kopš Latvijā ieviesta ārkārtas situācija jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ. Panika un izmisums, kas pārņēma cilvēkus, šķiet, tagad jau piekāpjas pozitīvam noskaņojumam.

Кошелек - Sputnik Latvija
"Daudziem vienkārši nebūs naudas": cilvēki šausminās par epidēmijas sekām

Sputnik Latvija apkopoja iedzīvotāju publikācijas, - viņi nolēmuši dot pretsparu depresīvajai realitātei ar savu saulaino noskaņojumu.

Mācīsimies no tiem, kuri prot atrast kaut ko labu jebkurā sliktā situācijā un nezaudē dūšu, lai nāk kas nākdams!

"Mana ģimenes ārste puspajokam teica, ka Latvija ir salīdzinoši drošībā, jo mēs taču nekontaktējamies praktiski ar saviem opīšiem un omītēm, ne tā kā Itālijā, bučo un sēž pie viena galda. "Latvietis nošķaudās savā viensētā, un turpat tas vīruss nomirst," tā viņa teica," saviem lasītājiem Twitter optimistisku prognozi pastāstīja Alize Zariņa.

Daudzi komentētāji ārstei piekrita – introvertā kultūra un viensētas, ko valstī pieņemts celt tālu vienu no otras, var nākt par labu. Tiesa, tas līdzēs tikai gadījumā, ja visa Rīga, kur dzīvo gandrīz puse valsts iedzīvotāju, arī izklīdīs pa viensētām.

Toties Daces padoms, protams, būs pa prātam daiļā dzimuma pārstāvēm – viņa aicina iepirkties un domāt par labo.

"Nopirku internetā kleitu. Jo es zinu, ka pienāks tā diena, kad es to kleitu uzvilkšu un ar tuvajiem malkošu aukstu vīnu, ēdīšu sierus, svaigas zemenes un  vienkārši baudīšu dzīvi. Visi sūdi reiz beidzas. Pērciet kleitas!" aicina Dace Ševčenko.

Toties vīriešus, šķiet, uztrauc fiziskā forma pēc visām karantīnām.

"Pēc karantīnas beigām (griķu upuri)," Viktors Silkalns publicēja jocīgu video ar varen aptaukojušos žirafi.

Ilzes sapnis ir cēlsirdīgs – viņa vēlas ātrāk palīdzēt visiem, kam tas nepieciešams.

"Varētu fiksi izslimot vieglā formā, kļūt dzelžaini imūna, nebīstama un neapdraudēta - un tad priecīgi skraidīt riņķī, palīdzot tiem, kam vajadzīgs," raksta Ilze Jaunberga.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits arī bija starp tiem, kuri pelēko ikdienu dažādoja ar pozitīvu publikāciju.

"Šorīt uzskaitām attālinātas mācīšanās labumus:

- Var staigāt pa "skolu" pidžamā," raksta Linkaits.

​Bijusī iekšlietu ministre, tagadējā viesnīcas Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece arī neskumst, lai arī viesmīlības bizness cieš briesmīgus zaudējumus.

"Satiku kāpnēs kaimiņu pensionāru, apjautājos, uz kurieni dodas. Ejot pie dakteriem – "jums - JAUNAJIEM - stipra veselība, mums pa dakteriem jāstaigā"... Tātad - 50 ir jaunība. Oficiāli," stāsta Linda Mūrniece.

​Žurnālists Juris Vaidakovs atsauca atmiņā vecu video no Oļeiņikova un Stojanova skeča "Pilsētiņa" un atgādināja visiem, cik svarīgi ir ievērot karantīnu un pašizolāciju.

​"Es tikai vēlējos pateikt, ka neiziešana no mājām un cilvēku nesatikšana man nerada pilnīgi nekādu diskomfortu, esmu absolūti pašpietiekams un dzīve ir skaista," visiem stāsta Toms Lūsis.

​Parunu par to, ka labs kaimiņš ir labāks nekā pulks sliktu radu, apstiprina Viktora Dāboliņa publikācija.

"Atnācu mājās un pie durvīm mani sagaidīja šāda vēstule. Paldies tev, nezināmais kaimiņ!" raksta Viktors – šī vēstule pierāda, ka savstarpēja palīdzība un atbalsts apvieno visu tautību pārstāvjus.

​Ance Tarvida izdomajusi oriģinālu iespēju atzīmēt savu dzimšanas dienu un mazliet piepelnīt.

"Heij! Tātad šodien ir mana 30. dzimšanas diena. Kā jau vairāki no mums, esmu tuvu robežai, lai paliktu ar 0 ienākumiem mēnesī, bet man ir pastkartes un es nedaudz māku rakstīt. Piedāvāju Tev pasūtīt pastkarti sev vai kādam, kuru vēlies iepriecināt šajā laikā," piedāvāja attapīgā Ance.

Taču neapstrīdama radošas pieejas līdere ir Inga Jākobsone, kura lika pasmieties par savu "ceļu uz darbu".

​"Pašizolācijas 8.diena – dodos uz darbu ar sabiedrisko," uzrakstīja Inga un parādīja, kā apģērbā iesoļo dušas kabīnē.

Atgādināsim, ka 17. martā Latvijā tika izsludināta ārkārtas situācija. Līdz 14. aprīlim būs slēgtas visas mācību iestādes.

Tuvākajās 4 nedēļās ierobežoti publiski pasākumi, arī koncerti, gājieni, sacensības, treniņi utt., kuros piedalās vairāk nekā 200 cilvēki. Visiem no ārzemēm atbraukušajiem ir jādodas pašizolācijā.

23. martā Covid-19 infekcijas gadījumu skaits Latvijā sasniedzis 180 cilvēkus, vēsta SPKC. Diennakts laikā vīruss konstatēts vēl 41 cilvēkam – līdz šim tas ir lielākais fiksēto gadījumu skaits diennaktī.

Vakar analīzes nodevuši 987 cilvēki ar aizdomām par Covid-19. Līdz šim Latvijā pārbaudīti 6114 cilvēki.

Ziņu lente
0