Uz bērnudārzu – ar izziņu: vecākiem nāksies atskaitīties par savu pārvietošanos

© Pixabay / Regenwolke0Дети в детском саду
Дети в детском саду - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban, atšķirībā no mācību iestādēm, bērnudārzus netiek plānots slēgt, lai operatīvo dienestu sarbinieki, kuru ģimenēs ir mazi bērni, varētu turpināt darbu, taču ir dažas nianses.

RĪGA, 16. marts - Sputnik. Sestdien, 14.martā valdības un Krīzes vadības padomes kopīgajā sēdē tika pieņemts lēmums neslēgt bērnudārzus, taču vecākiem, kuri vēlas, lai bērni turpinātu apmeklēt pirmsskolas iestādi, nāksies ik nedēļu apstiprināt, ka viņi nav bijuši ārzemēs un nav kontaktējušies ar personām, kas, iespējams, inficētas ar koronavīrusu, raksta jauns.lv.

Bērnudārziem jāturpina darbs, lai operatīvo dienestu sarbinieki, kuru ģimenēs ir mazi bērni, varētu turpināt darbu, sūtot mazuļus bērnudārzā, precizēja premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Молодые люди на станции железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija
Atliek tikai kravas: Latvija slēdz visus pasažieru pārvadājumus

Citas mācību iestādes Latvijā tiks slēgtas, tostarp tiek pārtraukta arī sekciju darbība, sacensības un mēģinājumi.

Tāpat politiķis informēja arī par citiem pasākumiem: centralizētie eksāmeni atlikti līdz maijam (bērnudārzi turpina darbu agrākajā režīmā). Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, acīmredzot, tiks atliktas, taču par to termiņu valdība lems nākamnedēļ.

Pieņemts stingrāks lēmums par publiskajiem pasākumiem – tie aizliegti pilnībā. Stihiskās sapulcēs vai jebkādos organizētos pasākumos telpās ļauts piedalīties ne vairāk ka 50 cilvēkiem.

Lēmums vēl nav pieņemts par tirdzniecības centriem, kuros pulcējas lielas cilvēku grupas. Ekonomikas ministrijai nedēļas laikā jāizstrādā darba shēma. Iespējams, runa būs par pasākumiem ar mērķi ierobežot liela cilvēku skaita klātbūtni lielveikalos.

Ziņu lente
0