Un atkal vētra? Nedēļas beigās Latvijā ir gaidāma spēcīga vētra

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / RigaСильный ветер на набережной в Риге
Сильный ветер на набережной в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēja brāzmas līdz 30 metriem sekundē ir gaidāmas Latvijas piekrastē jau ceturtdienas vakarā, īpaši spēcīgs vējš kļūs naktī.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Naktī no ceturtdienas uz piektdienu, no 12. uz 13. martu, sinoptiķi prognozē spēcīgu vētru Latvijas teritorijā, raksta Lsm.lv. Tomēr netiek izslēgts, ka prognozes var mainīties.

Tostarp spēcīga vētra ir iespējama Kurzemes piekrastē, tā brāzmās var sasniegt 25-30 metrus sekundē, pārējā valsts daļā – līdz 25 metriem sekundē. Vērts atzīmēt, ka rajonos, kas atrodas tālu no jūras, šāda vētra spēj izraisīt lielus postījumus, tādēļ ir jābūt uzmanīgākiem krītošo koku, nestabilo konstrukciju sabrukšanas, kā arī elektrības vadu pārrāvumu dēļ.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm visvairāk vētra skars Zemgali un Latgali.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka sinoptiķi prognozēja, kad Latvijā ienāks pavasaris. Saskaņā ar viņu prognozēm, līdz marta trešajai dekādei laikapstākļus Latvijā ietekmēs ciklons, kurš ir saglabājies Ziemeļeiropā. Līs lietus, dažviet pat ir gaidāms sniegs. Pūtīs spēcīgs auksts vējš. Savukārt pēc 20. marta visticamāk izveidosies pavasarīgi sauss un saulains laiks,

Ziņu lente
0