Labākie Baltijas valstīs: kampaņa "Vari priekšā. Vari arī aizmugurē" saņēmusi balvu

© pixabayВодитель за рулем автомобиля
Водитель за рулем автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar 2019. gada rezultātiem divas CSDD kampaņas saņēmušas balvas kā labākās informatīvās kampaņas Baltijas valstīs.

RĪGA, 9. marts - Sputnik. Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) ierosinātā sociālā kampaņa, kas vērsta uz autovadītāju un pasažieru drošību, kļuvusi par labāko Baltijas valstīs 2019. gadā, stāsta Mixnews.lv, atsaucoties uz CSDD sniegto informāciju.

Otru balvu saņēmusi vēl viena kampaņa, kuras mērķis ir autovadītāju drošību, - "Ballējam-izguļam!". Kampaņa aicina autovadītājus nesēsties pie stūres reibumā. Akcija notika 2019. gada vasarā pirms Līgo svētkiem.

Departamenta pārstāve Ieva Bērziņa informēja, ka kampaņa "Vari priekšā. Vari arī aizmugurē", kuras mērķis bija informēt: jāpiesprādzējas ir visiem automašīnas pasažieriem, ne tikai autovadītājs. To pamudināja pētījums, kas apliecināja – 86% priekšā sēdošo pasažieru izmanto drošības siksnas, bet aizmugurē pasažieri piesprādzējas tikai 44 gadījumos no simta.

Pētījuma gaitā respondenti tika lūgti arī paskaidrot, kāpēc viņi ignorē drošības jostas. Trīs aptaujātie atbildēja, ka viņiem nav tālu jābrauc, 44% atzīmēja, ka drošības siksnas rada noberzumus, katrs piektais attrauca, ka uzticoties vadītājam. Vēl 18% skaidroja, ka vienkārši aizmirsuši par siksnu.

Noteikumi paredz, ka par nepiesprādzējušos pasažieri maksā ne tikai autovadītājs – maciņu nāksies atvērt arī vainīgajam pasažierim. Nepiesprādzējies pasažieris aizmugures sēdeklī samaksās 30 eiro, bet autovadītājs – no 30 līdz 70 eiro. Ja jūs sēžat taksometrā aizmugures sēdeklī bez drošības jostas, sods draud taksometra vadītājam, un tas var sasniegt 350 eiro.

Ziņu lente
0