Latvija "atbrīvojusies no vēl viena padomju atavisma": Nacionālā apvienība triumfē

© Foto : twitter / Jānis IesalnieksЯнис Иесалниекс
Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Iesalnieks atskaitījās saviem lasītājiem par NA jauno uzvaru pār kārtējo padomju atavismu. Lasītāji "sasniegumu" nenovērtēja.

RĪGA, 7. marts - Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Iesalnieks priecīgi pastāstīja par sekmēm, kādas gūtas administratīvi teritoriālās reformas frontēs. Tās ietvaros Saeima 5.martā nolēma aizvietot terminu "republikas pilsētas" pret "lielajām pilsētām" un samazināt to skaitu gandrīz uz pusi.

Par pēdējo Jānis Iesalnieks gaišredzīgi nolēma paklusēt, toties palielījās ar termina "republikas pilsētas" likvidāciju.

"Beidzot esam tikuši vaļā no vēl viena padomju terminoloģijas atavisma - "republikas pilsētas". Saeima tikko atbalstīja VL/TBLNNK deputāta Aleksandra Kiršteina priekšlikumu "republikas pilsētas" turpmāk dēvēt par "lielajām pilsētām"," savā lapā Twitter pastāstīja Jānis Iesalnieks.

​Tomēr lietotāji, šķiet, neizprata politiķa sajūsmu un izsmēja par tādu "sasniegumu".

 "Vareni! Diženi un vareni! Ko mēs bez jums iesāktu! Tā turpināt, cīņai sveiks!" politiķi sarkastiski uzlielīja Mārtiņš.

​"Kāds sasniegums," politiķi izsmēja apmeklētāja ar lietotājvārdu "lady_inRed".

​​"Nu malači! Šī tiešām bija prioritāra problēma, kas kavēja valsts attīstību, demogrāfiju, veicināja korupcciju un politprostitūciju! Cepuri nost. Liels darbs ir paveikts, nu laiks prēmijām!" par lielīgo publikāciju pasmējās Elvis.

​"Smieklīgi klausīties deputātu strīdu par terminiem, kad valstī ir citas patiešām nopietnas problēmas! Nav jums ko darīt - tā visas šodienas debates saucas!" sadusmojās apmeklētāja ar lietotājvārdu "rilekta".

​"Nacionālajai apvienībai ir būtiski izskaust padomju režīma paliekas, pat ja tās ir tikai simboliskas," mēģināja taisnoties Jānis Iesalnieks.

​Taču lasītājiem politiķa vārdi nešķita pārliecinoši. Vēl vairāk, deputātu kritizēja par motociklistu biedrība "Dieva suņi" – viņi savā lapā pulicēja politiķa tvita uzņēmumu un paskaidroja, ka vārds "republika" cēlies no izteikuma latīņu valodā "Res publica".

"Lielāks idiotisms ir tikai tā otrā vārda maiņa no novadiem uz apriņķiem, labi, ka tas netika cauri. Latvija ir Republika, kas vainas republikas pilsētām?" par gaidāmajām reformām bija sašutusi Linda.

​"Pārdēvējat kuces par suņu meitenēm un tagad esat dikti laimīgi... Ar katru dienu mans ilggadējais atbalsts Saeimas @VL_TBLNNK rūk un rūk..." vīlies paziņoja NA vēlētājs Toms Jordans.

​​"Jā zūd pēdējie Latvijas Republikas principi. Republika vairs nav, kā saka,- topā, un demokrātija vairs tikai muļķīgs diktatoru lozungs..." piezīmēja V. Gricaičuks-Puriņš.

​Savukārt Agris Šostaks vienkārši veltija Jānim Iesalniekam anekdoti, kas spilgti ilustrē NA darbu.

"Anekdote: Atbrauc uz kolhozu rajona partijas sekretārs. Jautā, kā sokas? Viņam atbild, ka govis slimo. Šis - man ir laba ideja, pārkrāsojiet kūti zaļu! Sacīts, darīts. Pēc laika atbrauc vēl. Nu kā?  Slikti - visas govis nomirušas. Šis - žēl, bet man vēl ir daudz labu ideju!"

​​Atgādināsim, ja 7.novembrī Saeima pirmajā lasījumā pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, taču daudzas pašvaldības uzskata reformu par sastyeigtu un nepārdomātu.

Mierīgie iedzīvotāji un buldozeri: kā zemnieki protestēja pret novadu reformu  - Sputnik Latvija
Video
Mierīgie iedzīvotāji un buldozeri: kā zemnieki protestēja pret novadu reformu

Tās pieprasa atsākt konsultācijas ar iedzīvotājiem un sniegt izvērstu, ekonomiski argumentētu pamatojumu pašvaldību skaita samazināšanai no 119 līdz 39 (tagad jau 40).

Reforma paredz saglabāt piecas republikas pilsētas – Rīgu, Jūrmalu. Rēzekni, Liepāju un Daugavpili. Savukārt Jelgava, Valmiera, Jēkabpils un Ventspils šo statusu zaudēs, jo tās sapludinās ar palielinātajiem kaimiņu novadiem.

Debatēs negaidītu atbalstu guva piedāvājums aizvietot "republikas pilsētas" ar terminu "lielās pilsētas", tātad līdz pēdējam, trešajam lasījumam, tas tiks iekļauts grozījumos.

Ziņu lente
0