Aptauja: ko Latvijas iedzīvotāji uzskata par labāko dāvanu Sieviešu dienā

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasКоробки с цветами
Коробки с цветами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sieviešu un vīriešu domas par ideālu dāvanu Starptautiskajā sieviešu dienā stipri atšķiras; ko tad ir vērts dāvināt, lai neapbēdinātu savus tuviniekus.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Daudzām sievietēm ilgi gaidīto 8. marta svētku gaidās viens no tirdzniecības centriem sarīkoja Latvijas iedzīvotāju aptauju ar mērķi noteikt vēlamāko dāvanu daiļā dzimuma pārstāvēm šajā dienā, kā arī pārbaudīt, vai sieviešu vēlēšanās sakrīt ar vīriešu priekšstatiem par ideālu dāvanu viņām.

Protams, ka sievietes visbiežāk sapņo svētkos saņemt dāvanā no vīrieša ziedus. Tā atbildēja 62% aptaujāto dāmu. Tāpat sievietes vēlētos iegūt iespēju pavadīt kopā laiku. Vairāk nekā puse sieviešu, kas piedalījās aptaujā, uzskata, ka gardas vakariņas kafejnīcā vai restorānā, savstarpējs ceļojums vai pat gājiens uz kino vai teātri – tā ir viena no labākajām dāvanām Starptautiskajā sieviešu dienā.

Dāvanas un vecums

Atbildes aptaujā bieži bija atkarīgas no aptaujāto vecuma. Piemēram, aptaujas rīkotāji atzīmēja, ka sievietes vecumā līdz 30 gadiem biežāk izvēlējās dāvanas, kas dāvā sajūtas – kaut kāda pasākuma apmeklēšana, tā atbildēja 58% aptaujāto sājā vecuma kategorijā, vizīte uz SPA centru vai skaistumkopšanas salonu (57% respondentu).

Нож - Sputnik Latvija
Dāvana vai dzīvība: pašnāvības mēģinājums 8. martā

Tiesa, divas trešdaļas aptaujāto sieviešu vecumā no 30 līdz 39 gadiem vairāk nekā pārējās, novērtēs kopīgu iecienīta restorāna apmeklēšanu. Ja dāmai ir no 40 līdz 49 gadiem, vīrietim jau nāksies pavērt maku plašāk – dāvanu vidū sievietes šajā vecuma kategorijā biežāk vēlas redzēt juvelierizstrādājumus (40%) un jaunu automobili (19%).

Sasniedzot 50-59 gadu vecumu, vēlamākās dāvanas sievietēm ir tās, kas dāvā garšas baudījumu – saldumi un delikateses. Dāmas vecumā virs 60 gadiem izceļas ar īpaši īsu dāvanu sarakstu – puse sieviešu šajā kategorijā par vēlamāko dāvanu nosauca ziedus, savukārt katra ceturtā – ceļojumu vai dāvanu karti.

Vīriešu viedoklis

Lai gan ziedi ir viena no vēlamākajām dāvanām, aptaujas dati liecina, ka vīrieši tos dāvina biežāk (75%), nekā to sagaida sievietes (62%). Domājot par to, kā iepriecināt sievieti, vīrieši pieturas pie tradicionālām vērtībām, un trešdaļa aptaujāto tiecas sagādāt garšas baudījumu, dāvinot saldumus vai delikateses. Tāpat populāra izvēle, ko pasniegt dāvanā savai mīļotajai svētkos, ir smaržas.

Лучшие цветы этим утром в торговых рядах у Верманского парка - Sputnik Latvija
Floristi pastāstījuši, kādus ziedus labāk dāvināt 8. martā

Līdzīgi sievietēm, arī vīriešiem dāvanu izvēlē svarīgu lomu spēlē dāvinātājā vecums. Piemēram, vīrieši vecumā līdz 30 gadiem trīs reizes biežāk dāvina kaut kādu īpašu apģērba priekšmetu, savukārt vīrieši vecumā no 30 līdz 39 gadiem biežāk dāvanas kārtā izvēlas savstarpēju iecienītās kafejnīcas vai restorāna apmeklējumu (38%), biļetes uz pasākumu (31%), kā arī savas sievietes iecienītāko SPA procedūru vai skaistumkopšanas salona apmeklējumu (22%). No vīriešiem vecumā no 40 līdz 49 gadiem biežāk dāvanā var saņemt ziedus (85%), savukārt ceturtā daļa vīriešu vecumā no 50 līdz 59 gadiem aktīvi dāvina dzērienus. Kad dāvinātājs sasniedz cienījamu vecumu, dāvanu sarakstā sievietēm savas pozīcijas nostiprina mazā sadzīves tehnika (15%) un mājdzīvnieki (16%).

Kā viss ir patiesībā

Visbiežāk sapņi nepiepildās attiecībā uz tādām dāvanām, kā ceļojums, kuru dāvanā vēlētos saņemt gandrīz puse sieviešu, taču dāvina tos vien 4% vīriešu, kā arī savstarpēja pasākuma apmeklēšana, ko gaida 41% sieviešu, savukārt saņem gandrīz divas reizes mazāk.

SPA centra vai skaistumkopšanas salona apmeklējumu dāvanā saņem viena trešā daļa sieviešu, savukārt savstarpēju laika pavadīšanu restorānā, baudot garšīgu ēdienu, vien puse sieviešu.

Ziņu lente
0