Gada laikā krasi pieaugusi maksa par atkritumu izvešanu no meža

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasСубботник
Субботник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maksa par atkritumu uzvešanu no meža krasi pieaugusi, ņemot vērā neatrisināto atkritumu savākšanas problēmu virknē pašvaldību.

RĪGA, 2. marts – Sputnik. Gada laikā par 32% pieaugusi maksa par sadzīves atkritumu izvešanu no meža, vēsta Regnum.ru, atsaucoties uz "Latvijas Valsts meži" sniegto informāciju. Kopā šī gada laikā no mežiem izvesti aptuveni 2 tūkstoši kubikmetru dažādu atkritumu.

"Latvijas Valsts meži" plānošanas nodaļas vadītājs Edmunds Linde pastāstīja, ka galvenais iemesls, kura dēļ pieaugusi maksa par atkritumu izvešanu no meža, ir neatrisinātā atkritumu savākšanas problēma vairākās pašvaldībās. Liela nozīme ir arī atkritumu utilizācijas cenu pieaugumam, no kā cenšas izvairīties celtniecības uzņēmumi un citas firmas.

Мусор - Sputnik Latvija
Nosaucies par Eiropu, tad ir jāatbilst: cik rīdziniekiem nāksies piemaksāt par atkritumiem

Iepriekš vēstīts, ka Rīgā, iespējams, tiks atvērti vēl divi atkritumu utilizācijas laukumi. Ziņots, ka SIA "Demontāža" veiks celtniecības atkritumu šķirošanu Jāņuvārtu ielā, kā arī organizēs īslaicīgu glabāšanu un pārstrādi. Sākotnēji atkritumi tiks šķiroti ar rokām, lai atdalītu organiskos piejaukumus. Tālāk atkritumi tiks sadalīti četrās pamatgrupās: betons un dzelzsbetons; brāķētas un nederīgas konstrukcijas; asfaltbetons, ķieģeļi, izžuvis šķīdums, keramika, grants un šķembas; koksnes atliekas. Atkritumi tiks sasmalcināti sīkā, rupjā un asfalta frakcijā.

Savukārt SIA "Ģūģeri" Radžu ielā organizēs vietu stikla pārstrādei. Stikla un smilšu maisījums tiks ražots jau esošajā angāra tipa ēkā.

Abi laukumi, kuros plānots nodarboties ar atkritumu pārstrādi, atrodas rūpniecības zonās.

Attīstītas valstis jau sen nonākušas pie atkritumu šķirošanas planētas ekoloģijas saglabāšanas apsvērumu dēļ. To labāk darīt "pamata līmenī" – pašiem cilvēkiem, mājās, ofisā. Ja vienā atkritumu spainī samest medikamentus, sadzīves ķīmiju, baterijas, pārtikas un citus atkritumus, pēc to utilizācijas gaisā nokļūs liels apjoms kaitīgu vielu.

Ziņu lente
0