Politika

Urbanovičs: "Saskaņa" ir pārliecināta, ka Rīgas domes atlaišanu atzīs par nelikumīgu

© Foto : "Saskaņa"Янис Урбанович
Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Būs dīvaini, ja Latvijas galvenā tiesa nevadīsies pēc Satversmes likuma burta un gara, izskatot Rīgas domes atlaišanas tiesiskumu, uzsvēra "Saskaņas" līderis Jānis Urbanovičs.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Partija "Saskaņa" apstrīdēja Latvijas Satversmes tiesā likumu par Rīgas domes atlaišanu, kuru aizvakar atbalstīja prezidents Egils Levits. Sputnik Latvija intervijā "Saskaņas" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs paziņoja, ka partija cer uz uzvaru, ja lietā neiejauksies politika.

"Mūsu konstitucionālo tiesību speciālisti uzskata, ka Rīgas domes atlaišanas apstrīdēšanā "Saskaņai" ir garantēta uzvara. Mēs norādām uz nepareizu atlaišanas iemeslu – atkritumu jautājums. Atkritumu krīze neradās Rīgas domes dēļ, to iniciēja valdības struktūras, tostarp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija," pastāstīja Urbanovičs.

Politiķis atgādināja, ka Saeimas Juridiskais birojs kategoriski noraidīja atkritumu jautājumu kā iemeslu Rīgas domes atlaišanai.

"Taču koalīcija, būdama pārliecināta savā taisnībā aritmētiskā vairākuma dēļ, izvilka cauri šo lēmumu. "Saskaņa" nevarēja nenorādīt uz to," paziņoja Urbanovičs.

Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Politika
Rīgas dome ir atlaista, "Saskaņa" dodas uz Satversmes tiesu

Pēc viņa sacītā, juridiskās izredzes uz uzvaru ir lielas – ar nosacījumu, nebūs politiskās ietekmes.

"Būs dīvaini, ja valsts galvenā tiesa nevadīsies pēc Satversmes likuma burta un gara… Likums par Rīgas domes atlaišanu tiks atzīts par Satversmei neatbilstošu, un ja pa šo laiku pagūs notikt jaunas vēlēšanas, tad mandāti tiks anulēti, savukārt nākošās Rīgas domes vēlēšanas notiks 2021. gadā," atzīmēja Urbanovičs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce pērnā gada beigās iesāka Rīgas domes atlaišanas procesu tās nespējas pārvaldīt atkritumu apsaimniekošanu dēļ. Saskaņā ar likumu, autonomo funkciju neizpilde, kuru vidū ir komunālo pakalpojumu nodrošināšana, tostarp atkritumu izvešana, ir viens no četriem iespējamajiem pašvaldības atlaišanas iemesliem.

Урбанович уверен, что Конституционный суд признает незаконным роспуск Рижской думы
Ziņu lente
0