Latvijas VDK pievīlusi tehnika: kāds izskrūvējis lampiņas Lindermana tualetē

© Pixabay / Free-PhotosЛампочка
Лампочка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Publicists Vladimirs Lidermans uzskata, ka viņa prombūtnē "Latvijas VDK vai cita speciālā dienesta darbinieki" iekļuvuši viņa dzīvoklī un mēģinājuši noslēpt kaut ko kompromitējošu. Par "spēka vietu" izraudzīti piekaramie griesti tualetē.

RĪGA, 23. februāris - Sputnik. publicists un tiesībsargs Vladimirs Lindermans jau 19. februārī savā lapā Facebook pastāstīja, ka viņa prombūtnes laikā nezināmi cilvēki "apciemojuši" viņa dzīvokli.

To lika manīt no ligzdām izskrūvētās lampiņas tualetē. Mājās viņa nebija septiņas stundas – skatījās filmu "Virsnieks un spiegs". Atgriezies mājās, viņš konstatēja, ka dzīvoklī notikušas kaut kādas "spiegu spēles".

"Kas to būtu varējis izdarīt? Runci Begemotu ar visām viņa intelektuālajām un sportiskajām iespējam izsvītroju. Atliek "virsnieki un spiegi", tas ir, VDD vai cita Latvijas specdienesta darbinieki," rakstīja Lindermans.

Viņš atzīmēja, ka, iespējams, aiz piekaramajiem griestiem kaut kas paslēpts. Varbūt "patronas, maisiņš ar pulverīti, zibatmiņa ar bērnu porno," pieļāva publicists, atceroties žurnālista Jurija Aleksejeva stāstu.

"Taču tad būtu ieskrūvējuši lampiņas vietā. Drīzāk, vienkārši psihisks uzbrukums. Tomēr griestus laikam tik un tā vajadzēs uzlauzt, lai pārbaudītu," atzīmēja Lindermans.

Tagad viņš pastāstīja, ko atradis. Izrādās – neko. Taču viņam šķita, ka VDD operācija vienkārši nav izdevusies. Par visu jāsaka liels paldies "dzimtajai tehnikai". Publicists pastāstīja, pie kādiem slēdzieniem nonācis pēc nelielas izmeklēšanas.

Viņš uzskata, ka specdienesta darbinieki viņa prombūtnē iekļuvuši dzīvoklī, lai kaut ko noslēptu (kaut ko aizliegtu) un pēc tam kratīšanas laikā varētu šo "kaut ko" atrast un ierosināt jaunu krimināllietu.

"Taču, izvelkot lampiņas no ligzdām, viņi vienai no tām salauza mehānismu, ar kuru lampa tiek stiprināta pie grieztiem (atlūzas mēs atradām). Tāpēc viņi vairs nevarēja ielikt lampiņu vietā. Tātad "slēptuve" zaudēja jēgu: skaidrs, ka, ieraugot izrautās lampiņas, es līdīšu pārbaudīt un sacelšu troksni. Vārdu sakot, dzimtā tehnika nepievīla – tā laikus salūza," Lindermans apkopoja izmeklēšanas rezultātus.

Publicists atgādināja, ka viņam jau bijušas aizdomas par specdienestu plāniem izstrādāt kaut ko tādu viņa dzīvoklī. Kad 2019. gada novembra beigās viņu izsauca VDD, viņam bija sajūta, ka izmeklētājs tīšām velk garumā nopratināšanu. Tad Lindermans pieļāva, ka tas paveikts, lai "apciemotu" viņa dzīvokli.

"Iespējams, todien apskatīja dzīvokli, lai izplānotu "specoperāciju"," konstatēja publicists.

Atgādināsim, ka 21. novembrī Vladimirs Lindermans tika nopratināts Valsts drošības dienestā. Viņš atzīmēja, ka izsaukts sakarā ar publikācijām Facebook.

Publicists tika iztaujāts par paziņām Latvijas žurnālistu un tiesībsargu vidē, tostarp arī par cilvēkiem, pret kuriem jau ierosinātas krimināllietas.

Lindermans atzīmēja, ka saruna tādā formātā ilgusi aptuveni divdesmit minūtes, pēc tam zaudējusi jēgu. Tālākās pusotru stundu ilgās sarunas laikā Lindermans prātoja, kāpēc patiesībā izsaukts.

Iepriekš publicists tika aizturēts 2018. gada 8. maijā sabiedriskā transporta pieturā. Izrādījās, viņu aizturēja par uzrunu Latvijas vecāku sapulcē, kurā specdienesti, kā jau ierasts, saskatīja "etniskā naida kurināšanu".

Viņš palika apcietinājumā līdz 21. maijam – tiesa apmierināja apelāciju par viņa arestu. Tomēr specdienesti vēl joprojām vērīgi seko Lindermana darbībai.

Ziņu lente
0