Visvairāk neapmierināti ir rīdzinieki: Latvijā pieaug neapmierinātība ar pašvaldību darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у Рижской думы против закрытия пунктов бесплатной раздачи горячего питания
Пикет у Рижской думы против закрытия пунктов бесплатной раздачи горячего питания - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katrs otrais rīdzinieks ir neapmierināts ar galvaspilsētas domes darbu, tas ir sliktākais rādītājs kopš 2009. gada; Latgalē iedzīvotāju apmierinātība ar savām pašvaldībām arī samazinās.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Kopš pagājušā gada pieaudzis Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri ir neapmierināti ar savu pašvaldību darbu, liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

Rezultātus savā Twitter lapā publicēja Arnis Kaktiņš.

"Kopš pagājušā gada ir samazinājusies Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar savu pašvaldību darbu. Neapmierināto īpatsvars (38%) patlaban ir lielākais kopš 2012.gada. Taču apmierināto ir vairāk – kopumā 51% ir vēl aizvien vairāk vai mazāk apmierināti," uzrakstīja Kaktiņš.

Pirms gada iedzīvotāju skaits, kuri paziņoja, ka lielākā vai mazākā mērā ir apmierināti ar savām pašvaldībām, sastādīja 58%.

Visvairāk neapmierināto skaits pieaudzis Rīgā.

"Gada laikā būtiski samazinājusies rīdzinieku apmierinātība ar savas pašvaldības darbu (kas nepārsteidz). Janvārī tikai 36% apmierināto, kas ir sliktākais rādītājs kopš 2009.gada. Gandrīz puse (49%) janvārī pauda neapmierinātību," uzrakstīja Kaktiņš.

Kopumā ar Rīgas domes darbu apmierināto skaits gada laikā samazinājies no 45% līdz 36%.

Samazinājusies apmierinātība ar pašvaldību darbu arī citā reģionā – Latgalē.

"Gada laikā ne tikai rīdzinieki ir kļuvuši neapmierinātāki. Skatoties reģionāli neapmierinātības līmenis ar savas pašvaldības darbu ir pieaudzis arī Latgalē. Savukārt vidzemnieki gada laikā ir kļuvuši apmierinātāki. Taču Latvijas mērogā tas nav spējis kompensēt Rīgu un Latgali," raksta Arnis Kaktiņš.

Kā jau ziņoja Sputnik Latvija, Saeimā turpina aktīvi apspriest administratīvi-teritoriālo reformu, kuras laikā plānots trīs reizes samazināt pašvaldību skaitu. Sākotnējais Ministru kabineta piedāvājums attiecībā uz jaunajām reģionu robežām izraisīja asu neapmierinātību veselā virknē pašvaldību.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce norāda, ka reforma paredz ne vien robežu izmaiņas, bet arī tiešās demokrātijas elementu ieviešanu vietējā līmenī, kas ļaus aktīvāk piesaistīt iedzīvotājus pašvaldības jautājumu apspriešanai.

Ziņu lente
0