Kampaņa pret VDD ēkas būvniecību Rīgā: naidīgi specdienesti atklāti netika

© Sputnik / Иван Секретарев / Pāriet pie mediju bankasДеревья в парке, занесенные снегом
Деревья в парке, занесенные снегом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajā projektā tiks ņemtas vērā visas mūsdienu tehnoloģijas drošības nodrošināšanai, kā arī paredzēti risinājumi nesankcionētas nepiederošo personu iekļūšanas novēršanai, uzsvēra VDD.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Valsts drošības dienesta (VDD) rīcībā patlaban nav informācijas par to, ka Latvijai naidīgo valstu specdienesti varēja organizēt pretošanos saistībā ar ieplānoto VDD ēkas būvniecību Rīgā, bijušā velotreka "Marss" teritorijā, vēsta BB.lv.

Tāpat VDD apstiprināja, ka būvniecības projektā paredzēti risinājumi tādu risku novēršanai, kā nesankcionēta piekļuve informācijai un nesankcionēta nepiederošo personu iekļūšana dienesta ēkā un tai pieguļošajā teritorijā.

Būvprojektā paredzētai drošības un klasificētās informācijas aizsardzības risinājumu kopums sagatavots, ņemot vērā tehnoloģiju attīstību un pastāvīgi augošos drošības izaicinājumus, uzsvēra dienestā.

Деревья на фоне голубого неба весной - Sputnik Latvija
Specdienesta intereses stāv augstāk par sabiedrības: kādēļ VDD neļaus iekārtot parku Teikā

Turklāt projekta sagatavošanas gaitā VDD sadarbojās ar partneriem no Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīm, konsultējoties par tehniskiem risinājumiem klasificētās informācijas drošības un aizsardzības nodrošināšanai.

Valsts drošības dienesta jaunās ēkas būvniecība izraisīja asas debates sabiedrībā dēļ tā, ka vieta tika izraudzīta tur, kur Teikas iedzīvotāji sapņo ieraudzīt parku. Projekts ilgu laiku tika virzīts lielā slepenībā un kļuva zināms tikai tad, kad sabiedrība savāca parakstus un vērsās Saeimā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, maz iespējams, ka 15 tūkstoši iedzīvotāju parakstu pret Valsts drošības dienesta (VDD) jaunās ēkas būvniecību Teikas zaļajā zonā bijušā velotreka "Marss" vietā ietekmēs varasiestāžu lēmumu. VDD vadītāja vietnieks Ēriks Cinkus skaidro, ka Rīgā nav citu zemesgabalu, kuri būtu piemēroti šāda veida ēkai.

Jaunā ēka ir nepieciešama, jo esošā neatbilst NATO drošības prasībām, nav piemērota jaunu funkciju veikšanai un jaunu darbinieku izvietošanai. Pēc Cinkus sacītā, zemesgabals Teikā, Brīvības gatvē 207 bijis vienīgais piemērotais variants no tiem, ko piedāvāja valsts kompānija "Valsts nekustamie īpašumi".

Ziņu lente
0