Dānijas vēstnieku izsauc uz Latvijas ĀM skandāla ar Latvijas pilsoni dēļ

© Lithuanian Ministry of Foreign AffairsМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas vēstniekam Latvijā nāksies sniegt skaidrojumu Ārlietu ministrijā sakarā ar nolūku nodot Latvijas pilsoni Kristīni Misāni DĀR varasiestādēm.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Latvijas ĀM Edgars Rinkēvičs savā Twitter mikroblogā paziņoja par to, ka pirmdien, 10. februārī, ministrijā tiek gaidīts Dānijas vēstnieks.

Rinkēvičs skaidro, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar Dānijas ieplānoto Latvijas pilsones Kristīnes Misānes nodošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR) pirms visu tiesisko procedūru pabeigšanas.

"Atkārtoti aicināsim neizdot Latvijas pilsoni, ņemot vērā lietas apstākļus," uzsvēra Rinkēvičs.

​Iepriekš ziņots, ka Dānijas prokuratūra cenšas izdot Misāni DĀR kriminālvajāšanas uzsākšanai vēl pirms tiesas sēdes, kura ir ieplānota 12. februārī un kurai ir paredzēt izlemt jautājumu par to, ka viņa, iespējams, jau ir izcietusi sodu.

Охранный периметр тюрьмы - Sputnik Latvija
"Spļāviens sejā Latvijai": Dānija grasās izdot arestēto latvieti DĀR

Misānes māsa Mārīte Batraka nosauca šādu Dānijas soli par "spļāvienu sejā Latvijai". Viņa atzīmēja, ka, ja Misāni izdos, tad ES dalībvalstu iedzīvotāji vairs nevarēsies justies drošībā un nevarēs būt pārliecināti par likuma augstāko varu Eiropas Savienības teritorijā.

Atgādināsim, ka 2011. gadā Latvijas pilsone Kristīne Misāne iepazinās ar DĀR pilsoni. Pēc četru gadu attiecībām viņiem piedzima meita. Savukārt pēc dažiem gadiem vīrietis sāka nežēlīgi izturēties pret Misāni un bērniem.

Bailēs par savu un bērnu drošību Misāne 2018. gadā atgriezās Latvijā. 2018. gada decembrī viņa devās darba braucienā uz Mozambiku ar pārsēšanos Kopenhāgenā, taču viņu aizturēja Dānijas lidostā, jo viņa atradās Interpola meklēšanā pēc DĀR pieprasījuma par bērna nolaupīšanu. Šobrīd Misāne atrodas apcietinājumā Dānijā.

Ziņu lente
0