Vēja ātrums Latvijā sasniegs 28 metrus sekundē: piekrasti noskalos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau pirmdien, 10. februārī, vēja ātrums Latvijas teritorijā, pārsvarā piekrastē, sasniegs 25-28 metrus sekundē.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Sinoptiķi jau ir brīdinājuši, ka no Lielbritānijas uz Latviju virzās vētra, kurai jau pat ir dots nosaukums - "Ciara".

Šī vētra izveidojās Ziemeļeiropā viena no lielākajiem cikloniem ietekmē meteoroloģijas novērojumu vēsturē. Vētra var radīt nopietnus postījumus. Būs ne vien spēcīgs vējš, bet arī augsti viļņi jūras piekrastē.

Turklāt, kā vēsta Bb.lv, jau pirmdien, 10. februārī, Latvijā pūtīs spēcīgs dienvidu, dienvidrietumu vējš, brāzmās līdz 17-22 m/s, savukārt piekrastē – līdz 25-28 m/s.

​Vējaini laikapstākļi saglabāsies līdz nedēļas vidum. Augstais ūdens līmenis un viļņi pastiprinās jūras krasta izskalošanu. Turklāt brīžiem līs lietus un snigs, iespējama arī krusa.

Gaisa temperatūra būs no -4 līdz +6 grādiem, siltāk var būt pirmdien. Naktī dažviet varēja izveidoties apledojums uz ceļiem.

Iepriekš ziņots, ka 10. februārī Latvijā gaisa temperatūra var pieaugt līdz +9 grādiem. Tik silts 10. februārī valstī pēdējo reizi bija 2015. un 2016. gadā. Taču ir iespējams stiprs lietus.

Ziņu lente
0