LKS novērtēja Šadurska ieceri kļūt par deputātu cīņai pret krievisku Rīgu

© Sputnik / Sergey MelkonovЮрий Петропавловский
Юрий Петропавловский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tā pati asimilācija, tikai jaunā mērcē: Latvijas Krievu partijas līdzpriekšsēdētājs Jurijs Petropavlovskis novērtējis eksministra Kārļa Šadurska ieceri cīnīties ar Latvijas galvaspilsētas "rusifikāciju" Rīgas domes deputāta postenī.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. EP deputāts no Latvijas, bijušais izglītības ministrs Kārlis Šadurskis paziņoja par nodomu pretendēt uz Rīgas domes deputāta vietu. Politiķis norādīja, ka viņa izredzes Rīgas domes vēlēšanās esot visai augstas, vēsta RuBaltic.Ru. Pēc viņa domām, pēdējo desmit gadu laikā notikusi Rīgas rusifikācija, tāpēc nākamajā cēlienā pie varas jānākot latviešu partijām.

Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Jurijs Petropavlovskis nosauca Šadurska izteikumus par reklāmas akciju ar mērķi atgādināt par sevi.

Председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Latviešu skaits Rīgā pieaug: CVK sekretārs optimistiski noskaņots par RD vēlēšanām

"Šadurskis izdarīja to, ko neviens neuzdrošinājās – atklāti noformēja asimilāciju un krievu izglītības, krievu valodas likvidāciju Latvijā. Taču rezultātā visi reformas līdzautori ar Šadurski priekšgalā vēlēšanās "izgāzās". Uzsveru – šo vērtējumu sniedza latviešu vēlētāji. Šadurskis ir visnepopulārākais starp visiem Saeimas un Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem – tā viņu novērtēja viņa paša domubiedri. Ne par kādu popularitāti nevar būt ne runas, viņam vienkārši gribas atgādināt par sevi," Petropavlovskis pauda sarunā ar Sputnik Latvija.

Bijušais ministrs, lielās reformas iniciators ir aizvainots, jo viņu ir aizmirsuši, uzskata Petropavlovskis, taču tamlīdzīgi izteikumi, pēc viņa domām, ir provinciāls balagāns cilvēkam, kas pretendē uz skaļu lomu vēsturē.

"Tas pat nav PR, tā ir tirgus reklāma. Šadurskis vientiesīgi, padomju aģitācijas žanrā ziņo, ka priekšvēlēšanu mērķis ir latviska Latvija – lai visi būtu latvieši, lai vienīgā saziņas valoda, pat ģimenē, būtu latviešu valoda. Tā ir tā pati asimilācija, tikai pasniegta citādi," uzsvēra Petropavlovskis.

Viņš atgādināja, ka visu latviešu partiju mērķis ir viens – latviska Latvija, kā rakstīts Satversmes preambulā, taču, pēc politiķa domām, tas ir fantastisks mērķis, un Šadurskis to lieliski saprot.

Новейшими технологиями удивил магазин Maxima XXX: ценники здесь не бумажные, а электронные - Sputnik Latvija
Katrā ģimenē ir savs kroplis: latvietis par valodas skandāliem

"Pat Lielbritānija valodu ziņā nespēja "sagremot" valliešus – valstī dzīvo cilvēki, kuri runā valliešu valodā, mācās valliešu skolās. Arī Brexit parādīja, ka angļi vēlas būt angļi, nevis Briseles politiskās konstrukcijas pavalstnieki. Tā saucamās nacionālās valstis Eiropā tuvojas beigām, kāpēc Latvija pēkšņi konsolidētos? Tas ir absolūti izslēgts, tāpēc Šadurska paziņojums ir tikai reklāmas akcija ar mērķi atgādināt par sevi," secināja politiķis.

Šadurska iniciētās izglītības reformas rezultātā vidējā izglītība valstī pilnībā pāriet pie latviešu mācību valodas. Bilingvālo izglītību plānos likvidēt līdz 2021./22.mācību gadam.

Pagājušā gada decembrī valsts apkārtējās vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ierosināja atlaist Rīgas domi, aizbildinoties ar tās nespēju kontrolēt atkritumu izvešanu. Likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu izgāja pirmo lasījumu parlamentā, nākamais paredzēts 13.februārī.

Петропавловский прокомментировал желание Шадурскиса из думы сделать Ригу латышской
Ziņu lente
0