Tiesa beigusi izskatīt krimināllietu par Zolitūdes traģēdiju

© Pixabay/ Daniel_B_photosМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spriedums apsūdzētajiem Zolitūdes traģēdijas lietā tiks nolasīts 18.februārī. Prokuratūra pieprasa brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Rīgas Pārdaugavas tiesa uzklausījusi visu Zolitūdes traģēdijas krimināllietā apsūdzēto personu pēdējo vārdu, vēsta TVNet.

Apsūdzētie savās uzrunās noliedza pret viņiem izvirzītās apsūdzības, pauda līdzjūtību cietušajiem un viņu tuviniekiem, kā arī neizpratni par izvirzītajām apsūdzībām.

Spriedums tiks nolasīts 18.februārī pl. 10.00.

Prokuratūra pieprasa apsūdzētajiem brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 7,5 gadiem, kā arī liegumu pildīt noteiktus dienesta pienākumus uz laiku līdz 5 gadiem.

Рижане зажигают поминальные свечи у стены Рижского замка в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Seši gadi Zolitūdes traģēdijai: Latvijas iedzīvotāji netic, ka vainīgie tiks sodīti

Būvinženierim Ivaram Sergetam, būvekspertam Andrim Gulbim, būvuzraugam Mārtiņam Draudiņam, lielveikala projekta autoram, arhitektam Andrim Kalniņam un uzņēmuma Re&Re būvdarbu vadītājam Staņislavam Kumpiņam prokurori pieprasījuši brīvības atņemšanu uz 7 gadiem un 6 mēnešiem.

Trim Rīgas pilsētas būvinspekcijas toreizējiem darbiniekiem: priekšnieka vietniekam Jānim Balodim, Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas ekspertei Marikai Treijai, būvinspekcijas priekšnieka vietniecei Aijai Meļņikovai, kā arī "Maxima Latvija" darba aizsardzības speciālistei Innai Šuvajevai, kura atbildēja par darba aizsardzības normu ievērošanu, prokuratūra pieprasa brīvības atņemšanu uz 5 gadiem.

Visiem apsūdzētajiem prokuratūra lūdz noteikt liegumu agrāko pienākumu veikšanai uz 5 gadiem.

Tāpat prokuratūra lūdz piespriest sodu ēkas projektētājam - firmai "Kubs" 200 minimālo mēnešalgu apmērā, uzņēmumam "CM Consulting", kas kontrolēja ēkas būvdarbus, - 200 minimālo mēnešalgu apmērā, būvuzņēmumam "Re&Re" - 6000 minimālo mēnešalgu apmērā, bet kompānijai "Maxima Latvija" - 2000 minimālo mēnešalgu apmērā.

2013.gada 21.novembrī, sabŗūkot veikalam "Maxima" Zolitūdē, gāja bojā 54 cilvēki. Pēc būvekspertu domām, traģēdijas iemesls ir nepareizi aprēķināta jumta konstrukciju slodze.

Ziņu lente
0