Monētu viltotāji Latvijā štancēja eiro virtuvē ar zeķes palīdzību

CC0 / pxhere / Монета 2 евро
Монета 2 евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visu viltoto monētu izgatavošanai nepieciešamo ļaundari iegādājās būvmateriālu veikalā, un padarīja monētas spīdīgākas ar vilnas zeķes palīdzību.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu cilvēkam, kas kopā ar līdzzinātājiem nodarbojies ar monētu viltošanu, vēsta Jauns.lv.

2012.gadā apsūdzētais kopā ar diviem līdzzinātājiem izveidoja organizētu grupu ar mērķi izgatavot viena lata un divu eiro monētas un tās izplatīt. Vēlāk grupai pievienojās ceturtais cilvēks.

Евро на бельевой веревке - Sputnik Latvija
Valsts policija brīdina: apgrozījumā parādījusies viltota nauda

Grupa noīrēja privātmāju, nepieciešamās preces iegādājās būvmateriālu veikalā. Virtuvē apsūdzētie izgatavoja ģipša formas, kurās kausēja metālu, formēja monētas, pēc tam tās daļēji aplīmēja ar causpīdīgu lentu un nokrāsoja zelta krāsā. Kad krāsa izžuva, viltotāji nopulēja monētas ar vilnas zeķi.

Tādējādi laika posmā no 2012.gada 15.decembra līdz 2013.gada janvāra beigām apsūdzētie izgatavoja vismaz 3615 monētas divu eiro vērtībā un vismaz 187 monētas viena lata vērtībā.

Tiesa piesprieda apsūdzētajam brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, taču sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem un sešiem mēnešiem. Pārējie grupējuma dalībnieki jau sodu saņēmuši.

Ziņu lente
0