Uzvaras parkā iekārtots "suņu pasts"

© Sputnik / Dzhastin Griffits-Uillyams / Pāriet pie mediju bankasВеликобритания вышла из ЕС
Великобритания вышла из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krūmi un koki var nonīkt, ja suņi tos regulāri izmanto tualetei. Tagad parkā uzstādīti speciāli stabiņi suņu vajadzībām.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Uzvaras parkā uzstādīti tā saucamie "suņu pasta" stabiņus zaļo apstādījumu aizsardzībai, stāsta Jauns.lv.

Uzņēmuma "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis atklāja, ka patlaban tamlīdzīga labierīcība uzstādīta tikai Uzvaras parkā, taču, ja sabiedrības reakcija būs labvēlīga, tos plānots izvietot arī citos pilsētas parkos.

"Galvenā ideja ir pasargāt apstādījumus, jo skaidrs, ka, dodoties pastaigās, suņiem ir vēlme nokārtoties. Tomēr suņi pārsvarā mēdz izmantot vienu un to pašu koku, un, ja tas notiek ilgstošā laika periodā, augs sāk nīkuļos, sevišķi, ja tas ir kāds mazāk izturīgs krūms vai stādījums," pastāstīja Vaikulis.

Speciālists paskaidroja, ka uzstādīšanas izmaksas ir niecīgas – stabiem izmantotā koksne ir "Rīgas mežu” īpašums, savukārt darbinieki to uzstādīšanu veic ikdienas darbu laikā.

​Idejas autore ir ekožurnāliste Anitra Tooma.

Koku un krūmu izmantošana mājdzīvnieku sabiedriskās tualetes lietošanai patiešām nenāk par labu apkārtējai videi. Pirms dažiem gadiem Kopenhāgenā radās nepieciešamība nozāģēt divas 25 metrus augstas liepas netālu no Apaļā torņa, jo tās bija caurcaurēm izpuvušas un varēja nogāzties jau pēc pirmās stiprākas vēja brāzmas. Tiesa, par vaininiekiem tiek uzskatīti nevis suņi, bet gan cilvēki, kuri tāpat nereti mēdz nokārtot mazo vajadzību koka pakājē.

Ziņu lente
0